Hogwarts Legacy, FIFA ve COD ile yarışıyor

Hogwarts Legacy

İlk haftasındaki satış performansıyla tüm beklentilerin üzerine çıkan Hogwarts Legacy, FIFA ve Call of Duty oyunları dışında 2018’den beri çıkan tüm oyunları gölgede bıraktı.

Harry Potter serisinin yaratıcısı olan J.K. Rowling son yıllarda daha çok tepki çeken paylaşımlara gündeme geldiği için, yeni çıkan Harry Potter oyunu Hogwarts Legacy’nin kullanıcı nezdinde nasıl karşılanacağı konusunda soru işaretleri vardı. Hatta oyun çıkmadan önce örgütlenen bazı gruplar, Harry Potter hayranlarından oyunu boykot etmelerini istiyordu. Bu da oyunun satış rakamlarının beklentilerin altında kalabileceği düşündürüyordu. Ancak oyunun satışa çıkmasının ardından çok farklı bir tablo ortaya çıktı. Hogwarts Legacy sadece iyi bir satış performansı sergilemekle kalmadı, son yılların en iyi çıkışlarından birini yaptı.

Hogwarts Legacy 10 Şubat 2023'e ertelendi

Hatırlarsanız yeni Harry Potter oyununun çıktıktan sonra büyük ilgi görerek Steam ve benzeri platformlarda en çok satanlar listesinin ilk sırasına yerleştiğini sizinle paylaşmıştık. O günden sonra da satışlar hız kesmedi. Oyun severlerin Hogwarts Legacy’ye gösterdiği bu yoğun ilgi, oyunu pek çok yapımın ulaşabileceği bir mertebeye taşıdı. Öyle ki oyunun satışları FIFA ve Call of Duty gibi devlerle yarışacak seviyeye doğru gidiyor.

İlk hafta satışlarıyla Cyberpunk 2077, Death Stranding, Elden Ring gibi dev oyunları bile geride bırakan Harry Potter oyunu, FIFA ve Call of Duty dışı oyunlar arasında, 2018’den beri en çok satan oyun oldu. 2018’de çıkan Red Dead Redemption 2’den beri FIFA ya da Call of Duty serisinden olmayan hiçbir oyun ilk haftasında bu kadar yüksek satış rakamlarına ulaşamamıştı. Oyunun bu satış performansı, boykot çağrılarının karşılıksız kaldığını gösteriyor. Ve bu durum sinema filmleri ve diziler de dahil olmak üzere tüm Harry Potter serisini etkileme potansiyeline sahip.

Galaxy S23 FE, 2023’ün ikinci yarısında gelebilir