Apple Watch X tuşsuz olabilir mi?

apple watch x

Hatırlarsanız geçtiğimiz haftalar içinde iPhone 15’in tuşsuz tasarımla geleceği iddia edilmişti. Tuşların yerine dokunmatik geri bildirim yapan taptic motorların kullanılacağı ileri sürülmüştü. Buna benzer iddia 2024’te çıkması beklenen Apple Watch X için söyleniyor.

Çinli sanayi kaynaklarına göre Apple Watch X, beklenen tasarımla karşımıza çıkmayabilir. Yeni saatin tuşsuz tasarımla gelebileceği söyleniyor. Kaynaklara göre Apple uzun zamandır iPhone ve Apple Watch’ta tuşları kaldırmak istiyordu. Bunu belki de 2024’te çıkacak modeller de yapabilir. Raporda iPhone 16 hakkında detay verilmemiş, fakat Apple Watch X’te Digital Crown ve yan düğme yerini dokunmatik birimin alabileceği not düşülmüş.

apple watch x

Apple Watch’ta taptic motor var. Eğer saatte dokunuş uyarıları açıksa, bildirim geldiğinde taptic motor sayesinde kullanıcının bileğine titreşimler gönderilir. Rapora göre Apple, fiziksel tuşları kaldırıp yerine koyduğu dokunmatik kısımdan titreşimli geri bildirim yapmak için saatteki taptic motorundan yararlanacak. Kaynak, şirketin şarj probleminin önüne geçmek için pil kapasitesini yükselteceğini ve enerji konusunda verimli olan yeni bir taptic motor kullanacağını vurguluyor.

Birkaç gün önce analist David Hsieh, Apple Watch X’in biraz daha büyük boyutlu olacağını iddia etmişti. Boyutun büyümesi belki de kapasitesi artan pil ve yeni taptic motorundan kaynaklanıyor olabilir.

Apple Card yatırımcılara milyarlarca dolar kaybettirdi