Hogwarts Legacy’den büyük başarı

Hogwarts Legacy

10 Şubat’ta oyun severlerle buluşan yeni Harry Potter oyunu Hogwarts Legacy, Steam’de 879 bin eş zamanlı oyuncuya erişerek büyük bir başarıya imza attı.

Son dönemin en heyecanla beklenen oyunlarından biri olan Hogwarts Legacy, bu hafta oyun severlerle buluştu. Birkaç kez ertelendikten sonra nihayet 10 Şubat’ta PC, PlayStation 5 ve Xbox Series X/S’e gelen oyun, özellikle Harry Potter hayranları tarafından ilgiyle karşılandı. Oyun çıkmadan önce ortaya çıkan soru işaretleri, oyunun çıkışının ardından bir anda ortadan kalktı. Çünkü Hogwarts Legacy, daha çıkıştaki performansıyla 2023’ün en başarılı oyunlarından biri olacağını gösterdi.

Hogwarts Legacy 10 Şubat 2023'e ertelendi

Hatırlarsanız oyunun daha ön sipariş aşamasında 400 binden fazla kullanıcıya ulaşarak Steam’de büyük bir başarıya imza attığı haberini kısa süre önce sizinle paylaşmıştık. Oyunun artık erken erişim sürecinin ötesine geçip tam anlamıyla çıkmasıyla birlikte Steam rakamları daha da büyüdü. Öyle ki şu anda Steam çok satanlarda ilk dört sıranın dördü de Hogwarts Legacy’nin farklı versiyonlarına ait.

Ancak yeni Harry Potter oyununun başarısı bununla da sınırlı değil. Oyun, eş zamanlı oyuncu sayısıyla da şu anda Stam’deki en popüler oyunlardan biri. Öyle ki oyun zirveyi gördüğü noktada 879 bin eş zamanlı oyuncuya ulaştı. Steam tarafından paylaşılan bu rakam, yeni Harry Potter oyununa ilginin ne kadar büyük olduğunu gözler önüne seriyor. Görünen o ki ne oyuna dair şüpheler ne de oyundaki teknik sorunlar oyun severleri oyundan uzak tutabilmiş.

Microsoft CEO’su: “Yapay zekayı kontrolümüz altında tutabiliriz”