Hideo Kojima’dan yepyeni bir oyun geliyor

Hideo Kojima

Oyun dünyasının yıldızı Hideo Kojima, Death Stranding 2’nin yanı sıra yepyeni bir oyunun daha yolda olduğunu açıkladı.

Yaratıcısı olduğu Metal Gear serisinde ortaya koyduğu işle oyun dünyasının en saygın isimlerinden biri haline gelen Hideo Kojima, son oyunu Death Stranding ile de övgü toplayan bir işe imza attı. Dath Stranding’in yakaladığı bu başarının ardından zaman kaybetmeden Death Stranding 2 için hazırlıklara başlayan Kojima, bir yandan devam oyunu üzerinde çalışırken bir yandan da yeni projelere imza atıyor.

Kurucusu olduğu oyun stüdyosu Kojima Productions’ın yedinci yılını kutlamak için bir video yayınlayan Hideo Kojima, bu videoda, Death Stranding 2’nin yanı sıra yepyeni bir Kojima oyununun da yolda olduğunu duyurdu.

Hatırlarsanız Microsoft’un haziran ayında düzenlediği Xbox Showcase etkinliğinde Hideo Kojima da sahneye çıkmış ve Xbox için yeni bir oyun hazırlayacağını duyurarak oyun severleri bir hayli heyecanlandırmıştı. Kojima’nın dün duyurduğu yeni oyun, Microsoft işbirliğinde hazırladığı projeden ayrı bir oyun. O proje de Microsoft’un bulut oyun platformu için hazırlanmaya devam ediyor.

hideo kojima 2

Hideo Kojima dün resmen duyurduğu bu yeni oyunun ne olacağı hakkında herhangi bir ipucu vermemiş olsa da son haftalarda gelen sızıntılar bunun korku türündeki Overdose olabileceğini gösteriyor.

Geçtiğimiz günlerde sızdırılan bir video, Kojima’nın yeni oyununun Overdose adını taşıyan bir korku oyunu olabileceğini ortaya çıkardı. Korku/hayatta kalma türünde olacağı anlaşılan Overdose’dan sızdırılan videoda, genç oyuncu Margaret Qualley’nin canlandırdığı karakteri görme şansı yakalıyoruz. Bildiğiniz gibi Margaret Qualley, Death Stranding oyununda da Kojima ile çalışmıştı. Videoda dikkat çeken bir diğer detay da oyununun mobil cihazlarda da oynanabilir olması.

Death Stranding filmi geliyor