Death Stranding satışa sunulmaya hazır

death strandin1g

Oyun sektörünün önemli isimlerinden biri olan Hideo Kojima’nın yeni projesi Death Stranding gold statüsüne ulaştı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Metal Gear serisinin yaratıcılarından biri olan Hideo Kojima uzun bir süredir yeni projesi olan Death Stranding üzerinde çalışıyor. Şimdiye kadar bu oyun hakkında pek çok şey yazılıp, çizilmiş olmasına karşın, kimse yapıma dair net bilgilere sahip değil. Hatta oyunun yaratıcısı olan Kojima bile.

Keza Kojima bir söyleşisinde Death Stranding’in tam olarak anlaşılabilmesi için türe yeni örneklerin gelmesi şart demişti. Çünkü Kojima’nın yeni oyunu alışılagelmişin dışında öğelere sahip. Yani oyunun türüne aksiyon, macera ya da korku demek pek mümkün değil. Kojima bu oyun ile birlikte sektöre yeni bir türün daha dahil olacağını savunuyor.

Death Stranding

Uzun bir süredir geliştirme aşamasında bulunan yapım çıkışına 1.5 ay kala gold sürümüne ulaştı. Kojima geçtiğimiz gün Twitter hesabı üzerinden bir teşekkür konuşması yayınlayarak oyunun geliştirme aşamasının sona erdiğini belirtti.

8 Kasım’da Türkçe altyazı desteğiyle satışa sunulacak olan oyun şimdilik PS4’e özel olacak. Oyunun ilerleyen dönemlerde PC için de gelebileceği söyleniyor. Şimdilik beklemedeyiz.

PS4 ve Xbox One’da en çok satan oyunlar için tıklayın