Twitter, askıya alınan bazı hesapları aktif etmeye başladı

Twitter işten çıkarmalara devam ediyor

Twitter, kalıcı olarak askıya aldığı bazı hesapları geri açmaya karar verdi. İşte konuyla ilgili tüm detaylar.

Web sitesi, bu kuralları ihlal ettiği için askıya alınan hesapları eski haline getirmeye başladı ve önümüzdeki ay boyunca her hafta daha fazla askıya alma işlemini kaldıracak. Twitter, bahsettiği politikaları ve hangi hesapların eski durumuna getirileceğini belirtmedi. Şirket son dönemlerde fazlasıyla hesabın askıya alınması gibi problemlerle gündeme gelmişti. Elon Musk ise ifade özgürlüğünün savunucusu olarak bu durumu değiştirmeye başladı denebilir. Bu sebeple çoğu hesap eski haline getirilmeye başladı.

Twitter, askıya alınan bazı hesapları aktif etmeye başladı

Ne olduğunu anlamak için birkaç gün geriye gitmemiz gerekiyor. Web sitesi geçtiğimiz hafta, Elon Musk’ın özel jetinin uçuşlarını halka açık verileri kullanarak takip eden @ElonJet hesabından başlayarak birkaç hesabı yasakladı. Devlet kurumlarının ve yüksek profilli kişilerin uçaklarını takip eden diğer hesaplar da yasaklandı.

Musk, hesabında “herhangi birinin gerçek zamanlı konum bilgisini ifşa eden herhangi bir hesabın askıya alınacağını” duyurdu. Takip eden bir tweet’te, çocuğunu taşıyan bir arabanın “çılgın bir takipçi tarafından takip edildiğini” ve @ElonJet’i işleten üniversite öğrencisi Jack Sweeney’e ve “kendisine zarar verilmesini destekleyen kuruluşlara karşı yasal işlem başlattığını” söyledi. Platformla ilgili problemler hız kesmeden devam ederken hesapların askıya alınması durumları da gün geçtikçe değişmeye devam ediyor.

Motorola Moto X40 resmen tanıtıldı: İşte fiyatı ve özellikleri