Halo cephesinde önemli ayrılık

Halo

Halo serisinden sorumlu olan 343 Industries’in en önemli isimleri arasında yer alan Bonnie Ross, 15 yıldır yönetici olduğu stüdyodan ayrılıyor.

Oyun dünyasının en başarılı serileri arasında yer almasının yanı sıra özellikle Xbox’un sembol oyunlarından olan Halo serisi, bugün hala oyun dünyasının en önemli serilerinden biri. Serinin adını genelde ya dizi uyarlamasıyla ya da hazırlık aşamasındaki yeni projeleriyle duyuyoruz. Ancak bu kez seri kötü bir haberle gündemde.

Halo serisinin geliştirmesinden sorumlu olan 343 Industries stüdyosunun önemli isimlerinden biri olan Bonnie Ross, stüdyodan ayrılma kararı aldı. Ross, 15 yıldır 343 Industries’te üst düzey yönetici olarak görev alıyordu. Sevilen oyun serisinin bugüne kadar yakaladığı başarıdan da sorumlu isimlerden biri olarak kabul ediliyor. Bu yüzden Ross’un ayrılığı 343 Industries için önemli bir kayıp olacak.

Xbox Series X oyunları

Bonnie Ross, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada en azından Kış Güncellemesi çıkana kadar bu serinin başında kalmayı umduğunu, ancak ailevi bir sorunla ilgilenmek için stüdyodan ayrılmaktan başka çaresi kalmadığını söyledi.

Ross yaptığı açıklamada bugüne kadar 343 Industries’in ortaya koyduğu işlerden gurur duyduğunu söylerken, özellikle Halo Infinite, Master Chief Collection ve geçtiğimiz yıl ekrana gelen dizi uyarlamasını ön plana çıkardı.

Ross, Infinite’ı gurur duyduğu işler arasında saymış olsa da geçtiğimiz yıl çıkan oyun aslında serinin en tartışmalı oyunlarından biri oldu. Özellikle oyunun çıkışından sonra yaşanan gecikmeler oyun severlerden tepki topladı.

iPhone 14 Pro, AnTuTu puanıyla etkiledi