Halo: Reach ve ODST Xbox One’a Taşınabilir

Halo Reach ve ODST Xbox Onea Taşınabilir

Xbox One için hazırlanan The Master Chief Collection’da yer verilmeyen Halo: Reach ve ODST’nin de önümüzdeki dönemde Xbox One’a taşınabileceği açıklandı.

Şu sıralar Destiny’le kırılmadık rekor bırakmayan Bungie stüdyosu tarafından geliştirilen ve oyun dünyasının en başarılı FPS serileri arasında yer alan Halo serisinin haklarını satın alan Microsoft, kendi bünyesinde yer alan 343 Industries stüdyosunu serinin yeni oyunlarını geliştirmekle görevlendirmişti. Microsoft ve Bungie arasındaki anlaşmanın tamamlanmasıyla Halo serisinde üzerinde çalışmalara başlayan 343 Industries, bir yandan serinin yanı oyunu Halo 5: Guardians‘ı geliştirirken bir yandan da The Master Chief Collection’ı hazırlıyor.

Halo_Reach

Ancak Microsoft ve 343 Industries‘in Halo serisi hakkındaki planları bunlarla da sınırlı kalmıyor. Xbox, Xbox 360 ve Xbox One’da milyonlarca kopya satmayı başaran ve Microsoft’un en önemli ürünleri arasında yer alan Halo serisi The Master Chief Collection ile yeni nesil konsollara taşınmaya hazırlanırken, bu paket içerisinde yer almayan Halo: Reach ve ODST’yi Xbox One’a taşımak için de ilk adımlar atılıyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan 343 Industries yetkilisi Dan Ayoub, Master Chief’e odaklanmadıkları için Halo: Reach ve ODST’yi The Master Chief Collection’ın dışında bıraktıklarını ama serinin hayranlarından gelen istekler nedeniyle bu iki oyunu da ileride Xbox One’a taşıyabileceklerini belirtti.

Sony Akıllı Gözlük Mart’ta Piyasaya Sürülecek