343 Industries’ten Halo 6 için kritik karar!

Halo

Son olarak 2015’te yayınlanan Halo 5 Guardians ile karşımıza çıkan serinin yeni oyunu Halo 6 neden duyurulmadı? İşte konu hakkındaki son detaylar

Microsoft’un en önemli IP’lerinden biri olan Halo serisi, gerek Xbox One gerekse Microsoft platformu açısından son derece önemli bir isim. Master Chief’in destansı hikayesine tanıklık ettiğimiz yapım en sağlam senaryo örgüsüne sahip oyunların da başında geliyor.

Halo serisinin son oyunu 2015 yılında yayınlanmıştı. Halo 5 Guardians ismiyle yayınlanan oyun serinin diğer yapımlarına nazaran daha farklı bir ilerleyişe sahipti. Master Chief’in yanı sıra başka karakterleri de kontrol edebildiğimiz yapım satış rakamları bazında beklenenin biraz gerisinde kalmıştı. Bu durumun temel nedeni ise hikaye ilerleyişinde Master Chief’in ikinci plana atılmış olmasıydı.

Halo serisinin yönetmeni Frank O’Connor konu ile ilgili yaptığı bir açıklamada Halo 5’te Master Chief’in ikinci planda kalmasının serinin fanları tarafından hoş karşılanmadığını itiraf etti. Bu durumdan ders aldıklarını belirten O’Connor üstü kapalı bir biçimde Halo 6 için ilk mesajları da verdi.

343 Industries’in yetkili ismi, Halo 6 için başrolü tekrardan Master Chief’e vermek istediklerini açık bir şekilde ima etmiş oldu. Her ne kadar Halo 6 henüz duyurulmamış olsa da Master Chief’i tekrardan oyunun odak noktasında görmek heyecan verici olacak.

Öte yandan yeni Halo oyununun Project Scorpio’nun çıkışına yetiştirilmeye çalışıldığına dair dedikoduların kol gediğini de hatırlatalım.