Ferrari Purosangue SUV tanıtıldı

Ferrari Purosangue SUV

Ferrari’nin bugüne kadar çıkardığı ilk SUV olan Ferrari Purosangue SUV resmen tanıtıldı. Araç 2023’te satışa çıkacak.

İtalyan lüks otomobil üreticisi Ferrari, mart ayında sürpriz bir açıklamaya imza atarak ilk SUV’unu yakında piyasaya süreceğini duyurmuştu. Otomobil dünyasında heyecan yaratan bu SUV hakkında çok fazla detay paylaşılmamış, sadece aracın tasarımını çok da belli etmeyen bir tanıtım görseli paylaşılmıştı. Mayıs ayında ise, Ferrari Purosangue SUV adını taşıyan bu aracın V12 motordan güç alacağı açıklandı.

O günden beri heyecanla beklenen Ferrari Purosangue SUV, sonunda resmen tanıtıldı. Purosangue sadece Ferrari’nin ilk SUV modeli değil, aynı zamanda dört kapılı da ilk modeli. Dört kapılı bir SUV’u alışıldık bir Ferrari otomobiliyle özdeşleştirmek zor olsa da Purosangue tasarımı ve performansıyla Ferrari’ye yakışır bir otomobil olarak kabul görecek gibi görünüyor.

Ferrari Purosangue SUV

Bugün Purosangue’ın tanıtılmasıyla birlikte aracın tasarımı da açık şekilde görüldü. Purosangue klasik bir SUV’dan ziyade SUV’a dönüştürülmüş bir spor arabasını andırıyor. Ferrari ilk SUV’una kendi imzasını katmayı başarmış.

Ferrari Purosangue SUV 4

Ferrari Purosangue SUV, 6.5 litre V12 motordan güç alıyor. Bu da araca 715 beygir gücü sağlıyor. Sekiz vitesli araç, 0’dan 100’e 3.3 saniyede çıkıyor. Aracın maksimum hızı ise saatte 308 kilometre. Elbette Ferrari tarafından açıklanan bu rakamların bağımsız kaynaklar tarafından yol şartlarında test edilip teyit edilmesi gerekiyor.

Ferrari son dönemde elektrikli otomobillere ciddi bir yatırım yaptığı için Purosangue modelinin de elektrikli ya da hibrit bir versiyonunu sunabileceği konuşuluyordu. Ancak Ferrari, ilk SUV’unda klasik motorlara bağlı kalıyor.

Ferrari Purosangue SUV 3

Tabii araç bazı noktalarda elektrikli otomobil teknolojilerinden faydalanıyor. Bunlardan biri Kanada merkezli Multimatic tarafından geliştirilen 48 voltluk süspansiyon teknolojisi.

Purosangue, fiyatıyla da diğer Ferrarileri aratmıyor. 2023 yılında piyasaya sürülecek olan aracın çıkış fiyatı yaklaşık 400 bin dolar olacak.

Ferrari Purosangue SUV

iPhone 14 Pro, AnTuTu puanıyla etkiledi