Google, aramalara GPT tarzı yapay zeka ekleyecek

Google, aramalara GPT tarzı yapay zeka ekleyecek

CEO Sundar Pichai, The Wall Street Journal’a verdiği bir röportajda, Google bünyesine yeni bir özellik ekleyeceklerini duyurdu. İşte tüm detaylar.

Google Arama bünyesine sohbete dayalı yapay zekayı eklemeyi planladığını söyledi. “İnsanlar Google’a soru sorabilecek ve arama bağlamında yapay zeka ile etkileşime geçebilecek.  Microsoft, OpenAI’nin ChatGPT AI motorunu kullanan kendi Bing arama motorunun bir sürümünü yayınlamıştı. O yüzden arama motoru devinin bu hareketi beklenmedik değil diyebiliriz. Ancak, arama pazarında Google’ın yeri daha büyük olacağı için rakiplerini geçme şansı da var. CEO Pichai, AI sohbetini bir tehdit yerine arama işini genişletmenin bir yolu olarak gördüğünü ekledi.

Google, aramalara GPT tarzı yapay zeka ekleyecek

Pichai, sohbet AI araması için bir zaman çizelgesi açıklamadı, ancak Google’ın Microsoft’un gerisinde kaldığı açık. ChatGPT ilk piyasaya sürüldüğünde çok tepki ile karşılandı ancak sevenleri de artıyor diyebiliriz. Eleştirilerin üzerine Microsoft kısa bir süre sonra en son GPT 4 modeli tarafından desteklenen bir Bing Search sürümünü piyasaya sürdü. Arama motoru devi, Arama’da değil, bağımsız bir sitede bir sohbet ürünü olarak Bard adlı kendi konuşma yapay zekasını yayınladı. Ancak şimdi bunlar entegre edilecek gibi duruyor diyebiliriz. Şirket yapay zeka robotu ile ilgili gelişmeleri kaçırmamak ve geride kalmamak için elinden gelenin fazlasını yapıyor. Bununla birlikte tüm eleştirilere rağmen ChatGPT de gelişmeye ve evrilmeye devam ediyor.

İddia: Apple, karma gerçeklik gözlüğünü tanıtmaya hazırlanıyor