İddia: Apple, karma gerçeklik gözlüğünü tanıtmaya hazırlanıyor

apple

Analist Ming-Chi Kuo kısa süre önce yayınladığı raporda Apple’ın karma gerçeklik gözlüğünün WWDC 2023’te yer almayacağını açıklamıştı. Fakat gazeteci Mark Gurman ise tanıtımın gerçekleşeceğini söylemişti. Kore’den gelen yeni bir rapor gözlüğün tanıtım için son aşamada olduğunu belirtti.

Apple‘ın karma gerçeklik gözlüğü geliştirdiğini duymayan kalmadı. Şimdiye kadar bu gözlük hakkında ilginç iddialar ortaya atıldı. Fakat son dönemde karma gerçeklik gözlüğüyle ilgili birbirini yalanlayan haberler gündeme geldi. Bu gelişmelerin arkasında ise sicilleri oldukça sağlam olan iki kaynak var, biri Ming-Chi Kuo diğeri de Mark Gurman. Kuo’ya göre Apple, karma gerçeklik gözlüğü konusunda endişelere sahip ve seri üretimi ertelediği için gözlüğü WWDC 2023’te tanıtmayacak. Gurman’a göre Apple gözünü karartmış durumda. Hem gözlüğü hem de gözlüğün işletim sistemini resmen duyuracak. Yeni bir rapor Gurman’ı destekledi ve Apple’ın karma gerçeklik gözlüğünü tanıtacağını vurguladı.

Sektör içinden güvenilir bir kaynağa dayandırılan iddiada, Apple’ın bir takım endişeleri olmasına rağmen geri adım atmak istemediği ve gözlüğü tanıtmaya kesin karar verdiği ileri sürüldü. Aynı kaynak, şirketin karma gerçeklik gözlüğünün tanıtımı için hazırlıkların son aşamada olduğunu da belirtti.

apple

WWDC 2023’te karma gerçeklik gözlüğü dışında, gözlüğün işletim sistemi xrOS’nin de duyurulması bekleniyor. Gurman’a göre xrOS’de uygulama geliştirmek için yazılım geliştirme kiti de tanıtılacak. Farklı bir kaynak gazeteci Mark Gurman’ın işletim sistemi iddialarını onaylamıştı.

WWDC 2023, 5 – 9 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek. Şirket, bu tarihler arasında gerçekleşecek olan tüm oturumların ve diğer içeriklerin ücretsiz olarak çevrimiçi sunulacağını da belirtti. WWDC 2023’te iOS 17, iPadOS 17, macOS 14, watchOS 10 ve tvOS 17 işletim sistemleri görücüye çıkacak.

ChatGPT’yi kullanarak tehlikeli bir virüs geliştirmeyi başardı