Resident Evil 4’le birlikte başka bir efsane beyaz perdeye geliyor

22 20

Kısa süre önce Resident Evil 4’ün beyaz perdeye aktarılacağı iddiası ileri sürüldü. Bu söylenti konuşulmaya devam edilirken, Capcom’un sevilen oyun serilerinden Street Fighter’ın da filminin yapılacağı ortaya çıktı. Filmin arkasında ise başarılı bir stüdyo var. İşte detaylar…

Capcom için bu aralar işler gayet iyi gidiyor. Resident Evil 4 Remake oldukça sevildi ve iyi bir satış başarısı yakaladı. Dedikodulara göre Sony, RE4 Remake rüzgarını arkasına alıp Resident Evil film serisini yeniden canlandırmak istiyor. RE4’ü temel alan bir film çekmeyi planlıyor. Bir yandan RE4 filmi konuşulurken, diğer yandan Street Fighter‘ı konu alan yeni bir filmin çekileceği ortaya çıktı.

Film haberi Street Fighter’ın resmi Twitter hesabında paylaşıldı. Projenin arkasında Detective Pikachu, Pacific Rim, Godzilla vs Kong gibi yapımlara imza atmış olan Legendary Entertainemnt yer alıyor. Fakat Street Fighter filminin konusu, oyuncular, yönetmen hakkında herhangi bilgi yok. Legendary Entertainemnt, dikkat çekici ve gişede başarılı işlere imza attı. Street Fighter ilk olarak 1994 yılında sinemaya uyarlandı. Filmde Jean-Claude Van Damme, Raul Julia, Kylie Minogue gibi ünlü isimler yer almıştı. Fakat 1994 yapımı film eleştirmenler tarafından hedef tahtasına konuldu ve düşük puanlar aldı. 2009’da da Kristin Kreuk’un başrolünde oynadığı Street Fighter: The Legend of Chun-Li vizyona girmişti. Ancak bu film de eleştiri bombardımanına maruz kaldı, serinin fanları tarafından sevilmedi.

street fighter

Detective Pikachu ve Sonic the Hedgehog, video oyunu filmi lanetini ortadan kaldıran yapımlar oldu. The Super Mario Bros. filmi de bu başarıyı sürdürüyor. HBO’nun The Last of Us dizisi oldukça sevildi. Bir iki ufak değişiklik dışında tamamen oyuna sadık kalan The Last of Us, şimdiye kadar yapılmış en iyi oyun uyarlamalarından biri olarak gösteriliyor. God of War, Ghost of Tsushima, Death Stranding ve Borderlands gibi oyunlar da beyaz perdede boy gösterecek.

Google, aramalara GPT tarzı yapay zeka ekleyecek