Alibaba, ChatGPT rakibi “Tongyi Qianwen”i piyasaya sürdü

Alibaba, ChatGPT rakibi "Tongyi Qianwen"i piyasaya sürdü

Alibaba, kurumsal testler için çok beklenen ChatGPT rakibi “Tongyi Qianwen”i piyasaya sürdü. Lansman halka açık değil, ancak bilgiler sızdırıldı. İşte tüm detaylar.

Şu anda Alibaba, öncelikle yalnızca deneyim testine katılmaları için kurumsal kullanıcıları davet ediyor. İlgilenen kullanıcılar başvurularını resmi web sitesi aracılığıyla yapabilirler ve uygunluk kriterlerini karşılayanlar katılım için değerlendirilecek.
Tongyi Qianwen, insan komutlarını anlamak ve bunlara yanıt vermek için tasarlanmış oldukça gelişmiş bir yapay zeka modeli. Etkili bir asistan olarak hizmet ediyor ve hatta fikir üretebiliyor. Alibaba’nın gelişmiş araştırma enstitüsü DAMO Academy tarafından geliştirilmekte. Alibaba DAMO Academy, uzun yıllardır doğal dil işleme (NLP) gibi en ileri bilimsel araştırma alanlarında yer almakta ve 2019’dan beri büyük modeller geliştirmekte.

Alibaba, ChatGPT rakibi "Tongyi Qianwen"i piyasaya sürdü

Şirket, AI büyük ölçekli model teknolojisini DingTalk üretkenlik araçlarıyla entegre etmeyi planlıyor. Şirketin büyük ölçekli modelinin, 11 Nisan’da 2023 Alibaba Bulut Zirvesi’nde piyasaya sürülmesi planlanıyor. Bunu sektöre özgü birkaç uygulama modeli takip edecek. Ek olarak, şirketin bu yılın ikinci yarısında ChatGPT 2.5 ile karşılaştırılabilecek büyük bir modeli piyasaya süreceği bildirildi. ChatGPT piyasaya sürüldüğünden beri bir kesim tarafından çok sevilirken bir kesim tarafından eleştiri ile karşılandı. Bir çok şirket rakip uygulama geliştirmek için kolları sıvadı ve ChatGPT’nin sahip olduğu problemleri gidermek için de aktif çalışmalara başladılar. Bu kapsamda daha fazlası da gelecek.

İddia: Apple, karma gerçeklik gözlüğünü tanıtmaya hazırlanıyor