Google, yapay zeka destekli arama sonuçlarını göstermeye başlayacak

Google, yapay zeka destekli arama sonuçlarını göstermeye başlayacak

Google yapay zeka ile ilgili adımlarını güçlendirmeye devam ediyor. Şimdi yapay zeka destekli arama sonuçları geliyor. İşte tüm detaylar.

ABD’deyseniz, Google Arama sonuçlarınızın üst kısmında, sorunuza yanıt veren bir özetin yanı sıra daha fazla bilgi için bağlantıların yer aldığı yeni, gölgeli bir bölüm görebilirsiniz. Google’ın üretken yapay zeka teknolojisi tarafından oluşturulan bu bölüm, yalnızca Arama Laboratuvarları platformunda Arama Üretken Deneyimini (SGE) tercih ettiğinizde görünüyordu. Artık Search Engine Land’e göre Google, “ABD’deki arama trafiğinin küçük bir yüzdesine” yapay zeka destekli cevaplar eklemeye başladı. İşte bu nedenle, Google’ın yapay zeka tarafından oluşturulan deneysel bölümünü, henüz açmamış olsanız bile aslında yararlanıyor olabileceksiniz.

Google, yapay zeka destekli arama sonuçlarını göstermeye başlayacak

Şirket, ChatGPT rakibi Bard’a (şimdiki adı Gemini) erişim açtıktan kısa bir süre sonra, geçen yıl Mayıs ayında I/O geliştirici konferansında SGE’yi tanıttı. Kasım ayına gelindiğinde bu özellik, İngilizce dışında daha fazla dilin bulunduğu 120 ülkede kullanıma sunuldu. Search Engine Land, şirketin, yapay zeka destekli bu deneyimi herkese göstermeye başlayacağını söylüyor.

Görünüşe göre şirket bu testleri daha fazla kişiden, özellikle de özelliği etkinleştirmeyi seçmeyenlerden geri bildirim almak istediği için yürütüyor. Bu şekilde, üretken yapay zekanın teknoloji konusunda bilgili olmayanlara veya üretken yapay zekayı daha az umursamayanlara nasıl hizmet edebileceği konusunda daha iyi bir fikre sahip olabilir.

Turkcell , 2023 Yılında Da İstikrarlı Ve Güçlü Büyümesini Sürdürdü