God of War Ragnarök ve PS’e Özel Başka Oyunlar PC’ye Geliyor

123 30

Ortaya atılan yeni bir iddiaya göre PlayStation’a özel olan God of War Ragnarök, The Last of Us Part II ve başlıca birkaç oyun PC platormuna çıkış yapmaya hazırlanıyor.

4chan’de Nixxes çalışanı olduğunu söyleyen biri bu sene içinde PlayStation’a özel birkaç oyunun PC’ye çıkacağını ileri sürdü. Kaynak söz konusu oyunların; Demon’s Souls, Ghost of Tsushima, God of War Ragnarök, Gran Turismo 7 ve The Last of Us Part II olduğunu belirtti. Demon’s Souls ve Ghost of Tsushima piyasaya sürüleli birkaç sene oldu. Bu iki oyunun daha önce PC’ye geleceği söyleniyordu ki, iddia sahibine göre her iki oyun, geliştiricilerin ilk kez PC portu yapmasından dolayı geç çıkıyor. Spider-Man 2 ise 2025 başlarında PC platformu için çıkacak. Kaynak son olarak Sony’nin Infamous Second Son gibi eski oyunları da PC için piyasaya sürmeyi düşündüğünü vurguladı.

god of war

Her ne kadar kaynak anonim olsa da, iddiada geçen oyunlar daha önce farklı dedikodularla da gündeme gelmişti. Mesela geçtiğimiz yaz paylaşılan bir raporda God of War Ragnarök’ün PC için geliştirildiği ifade edilmişti. Demon’s Souls’un adı Nvidia’la ilgili bir sızıntıda listelendi. Sony’ye yakın olduğu söylenen başka bir kaynak Ghost of Tsushima’nın PC oyuncuları için yolda olduğunu belirtti. God of War, The Last of Us Part I, Days Gone, Horizon Zero Down gibi PS’ye özel oyunlar PC’ye geldi. Horizon Forbidden West: Complete Edition’ın yakında PC oyuncuları için yayınlanması bekleniyor. 4chan’deki iddianın gerçeğe dönüşme ihtimali var.

Sony’den söz etmişken Japon teknoloji devinin bu sene içinde birkaç stüdyoyu bünyesine katacağı söyleniyor. Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasından sonra Sony’nin bu hamleye cevap vermek için strateji değişikliğine gittiği belirtildi. Şirketin kapalı kapılar ardında önemli bazı oyun stüdyolarıyla görüşmeler gerçekleştirdiği dedikodularda geçiyor. Sony’nin neler yapacağını ise ilerleyen günlerde birlikte göreceğiz.

Elden Ring DLC’sinin Eli Kulağında