Xbox Game Pass diğer platformlara da gelecek mi? İşte resmi açıklama!

Xbox Game Pass

Xbox Game Pass sisteminin diğer platformlara gelip gelmeyeceği bugün yapılan açıklama ile belli oldu. Bakalım Xbox cephesinde son durum ne?

PlayStation 4 ve Xbox One savaşında ezici bir hezimet ile karşılaşan Microsoft cephesi, Xbox Game Pass adı verdikleri sistem ile hem durumu toplamış hem de geleceğin oyun servisi konusunda büyük bir adım atmıştı. Türkiye gibi özellikle alım gücü oyunlar için pek yeterli olmayan ülkelerde Game Pass bulunmaz bir nimet haline geldi. Aylık 44.99 TL ödeyerek sahip olunan bu sistemde yüzlerde AAA yapım yer alıyor ve almaya da devam ediyor.

PlayStation 5 fiyatı hakkında yeni bilgiler geldi! 7.000 TL’yi hazırlayın!

Son olarak sisteme eklediği Red Dead Redemption 2 ile büyük ilgi çeken Microsoft, bu servisini diğer platformlara da getirmek istiyordu. Nintendo Switch ve çok zor da olsa PlayStation 4’e Game Pass’i getirmek isteyen Microsoft cephesi bugün konuyla ilgili resmi bir açıklama yaptı.

Xbox’ın büyük patronu olan Phil Spencer, verdiği röportajda Game Pass’in diğer platformlara şimdilik gelemeyeceğini açıkladı. Phil Spencer, geleceğin oyun servisi konusunda büyük bir adım attıklarını ve bulut tabanlı oyun servisleri olan xCloud ile bunu taçlandırdıklarını belirtiyor.

Phil Spencer’a göre; xCloud sayesinde Game Pass’teki neredeyse tüm oyun bulut sistemi üzerinden oynanabiliyor. Öncelik amaçlarının xCloud’u mobil cihazlara getirmek olduğunu belirten Phil Spencer, daha sonra diğer platformlara da göz kırpacaklarını belirtiyor.

Xbox Game Pass

xCloud sistemi ne derseniz; Game Pass Ultimate sahiplerinin ücretsiz olarak yararlanabileceği ve içerisinde 100’e yakın oyunun olduğu bulut tabanlı bir oyun servisi olur kendileri. Türkiye’de VPN ile bile oynanabilir bir deneyim sunan xCloud, resmi olarak Türkiye’ye geldiğinde her yerden uygun fiyata donanıma gerek duymadan oyun oynama imkanı sunacak.