Xbox Game Pass’e zam geliyor

xbox game pass

Microsoft bu nesilde Sony’nin çok gerisinde kaldı. Görünen o ki kalmaya da devam edecek. Keza Microsoft’un en büyük silahlarından biri olan Xbox Game Pass zamlanıyor. İşte detaylar.

Xbox Game Pass üyelik fiyatı artıyor

Geçtiğimiz nesilde Xbox 360 ve PlayStation 3 başabaş bir rekabet ortaya koymuşlardı. Bu nesilde ise rekabet erken sonlandı. Nitekim PS4 aya, Xbox One ise yaya gitti. Microsoft’un ardı ardına yaptığı hatalar, Xbox One’ın PS4’ün çok gerisinde kalmasına neden oldu.

Microsoft, Xbox Game Pass gibi servislerle durumu toparlamaya çalıştıysa da beklenen başarı bir türlü gelmedi. Bu servisler, Xbox One’ın PS4’ü yakalamasına yardımcı olmasa da konsolun satış rakamlarını hatırı sayılır seviyede arttırmayı başardı.

Keza Xbox Game Pass’in son derece başarılı bir servis olduğunu belirtmek gerekiyor. Bu servis içerisinde 100’ü aşkın Xbox One ve Xbox 360 oyunu yer alıyor. Dilediğiniz zaman bu oyunları indirerek oynayabiliyorsunuz. Yani herhangi bir zaman kısıtlaması bulunmuyor. Bu ay şu oyunlar bedava oldu ama önümüzdeki ay yine paralı olacak diye bir muhabbet yok.

xbox game pass

Doğal olarak sistemdeki oyunlar ağırlıklı olarak eski oyunlardan oluşuyor. Yani kalkıp da sisteme FIFA 18’i eklemiyorlar. Fakat yine de aylık abonmanlık ücreti göz önüne alındığında Xbox Game Pass’in oldukça avantajlı olduğunu söyleyebiliriz.

Hali hazırda ülkemizdeki Game Pass abonelik ücreti 29TL. Fakat Avrupa’daki kullanıcılara 1 Haziran itibariyle servis abonelik fiyatına zam geleceğine dair mesajlar gönderilmiş. Bu zamdan muhtemelen Türkiye’deki servis aboneleri de etkilenecektir. Fakat zam miktarının ne kadar olacağı henüz netlik kazanmış değil.

PUBG Mayıs güncellemesi yayınlandı