İnsanlar artık Apple’da çalışmak istemiyor

Apple ve Facebook

Bir dönem Glassdoor’un Çalışılacak 100 Yer listesinin zirvesinde yer alan Apple, bu yıl ilk 100’e bile giremedi.

Teknoloji devlerinin kendilerine mesken olarak tuttuğu Silikon Vadisi, özellikle bir dönem herkesin çalışmak için can attığı ofislerle doluydu. Facebook, Apple, Google gibi şirketlerin kampüsleri adeta bir reklam filminden çıkmış gibi görünen çalışma ortamlarıyla pek çok yazılımcının ve mühendisin hayallerini süslüyordu. Ancak son yıllarda teknoloji dünyasında yaşanan dönüşüm ve gitgide artan rekabet, bu tabloyu yavaş yavaş tersine çeviriyor. Son dönemde teknoloji şirketleri daha çok zorlu çalışma şartlarıyla ve işten çıkarmalarla gündeme geliyor.

Tüm bu dönüşüm için Apple hala insanların çalışmak için can attığı bir şirket gibi görünüyordu. Ancak yayınlanan son rapor işin aslının hiç de öyle olmadığını gösteriyor.

Meta personel çıkarımlarına hız kesmeden devam ediyor!

Glassdoor, prestijli “Çalışılacak 100 Yer” listesinde yıllardır insanların en çok çalışmak istediği ve çalışmak isteyeceği yerleri sıralıyor. Amerikalı teknoloji devi Apple da yıllardır bu listelerde yer alıyor. Hatta genelde en üst sıralarda oluyor. En azından bu yıla kadar bu böyleydi. Ancak bu yıl her şey değişti. Çünkü Amerikalı teknoloji devi sadece ilk sıradan düşmekle kalmadı, aynı zamanda ilk 100’e bile giremedi.

Glassdoor’un Çalışılacak 100 Yer listesinde olmaması dikkat çeken bir diğer teknoloji devi de Meta. Son dönemde Mark Zuckerberg’in MetaVerse takıntısıyla ve işten çıkarmalarla gündeme gelen Meta da çalışanların gözünden düşmüş gibi görünüyor. Çünkü Glassdoor bu listeleri halihazırda bu şirketlerde çalışan binlerce kişinin görüşlerini alarak hazırlıyor. Görünen o ki Apple ve Meta çalışanlarının iş şartlarına dair görüşleri birkaç yıl öncesine kıyasla çok daha kötü hale gelmiş durumda. Pandemi şartlarının da bunda payı olduğuna dikkat çekiliyor.

2022’nin en çok satan oyunu belli oldu