NFT dolandırıcılığı 10 milyon TL götürdü: Fena vurgun yaptılar

Kripto para piyasaları

NFT dolandırıcılığı 10 milyon TL gibi bir miktarda vurgun yapılmasına neden oldu. Bu defa yapılan dolandırıcılık ağızları açıkta bıraktı. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Bugünlerde yaşanan NFT dolandırıcılığı 10 milyon TL vurgun yapılmasıyla sonuçlandı. Açıkçası bugüne kadar böylesine devasa vurgunlar pek gördüğümüz bir şey değildi. Thodex ve diğer bazı şirketlerden dolayı az bile olsa yatırımcılar akıllandı.

Türkiye’de kripto para fenomenlerinin on binlerce takipçisi var. Bu takipçiler onların söylediği ve önerdiği bazı işlere yönelebiliyor. Bunlardan birisi de NFT sektörü oldu. Camianın önde gelen isimlerinden bir tanesi Kerim Kalender kendisi öyle bir NFT projesi önerdi ki elinde patladı.

NFT dolandırıcılığı 10 milyon TL getirdi

Ortaya çıkan son detaylara göre bu kripto para fenomeni “trader_dilara” isimli bir başka fenomenin oyununa geldi. Proje ile ilgili yapılan tanıtım işe yaradı ve birçok kişi bu değiştirilemez token olarak bilinen NFT dosyalarını aldı. Yaklaşık olarak her bir dosya için 3000 TL civarında para ödemesi yapıldı.

NFT dolandırıcılığı 10 milyon

Solana ağı üzerinden dağıtılan bu tokenler ciddi bir alıcı kitlesi ile karşı karşıya kaldı. Ayrıca Lord Of Crypto isimli başka bir fenomen yine bu projeyi önerdi. Böylece iki büyük fenomenin bu projeyi önerdiği görüldü. İki genç kız 23 milyon TL civarında para topladı. Bunların bir bölümü satıldı ve yaklaşık olarak 1 gün içerisinde 10 milyon TL para aldılar.

Sosyal medyada NFT sansürü gündem oldu: Tehlikeli madde

NFT projeleri korkunç fiyatlarla satışa sunulabiliyor. Proje ile birlikte Twitter üzerinden reklam yapan bu iki genç kız böylece çok ciddi bir alım yapılmasını sağladı. Solana ağı üzerinden dağıtılan NFT tokenleri alıcıların elinde kaldı. 2 Solana üzerinden alınan kripto paralar ne yazık ki yarı fiyatına bile şu anda satılamıyor. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.