Galaxy S22 ailesi ekran altı kamera ile gelecek

Galaxy S22 Ultra tasarımı tüm hatlarıyla ortaya çıktı

Samsung’un önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde tanıtacağı yeni modellerine ilişkin ilk detaylar ortaya çıktı. İşte konu ile ilgili tüm ayrıntılar.

Galaxy S22 ailesi ekran altı kamera ile gelecek. Samsung ilk ekran altı kamera deneyimini Fold3 ile birlikte yaşamıştı. Fold 3’ün tablet ekran tarafındaki kamera piksellerle örtülü bir şekilde karşımıza çıktı. Bu kameranın en büyük handikapı yalnızca 4MP’lik bir çözünürlüğe sahip olmasıydı.

Görünen o ki Samsung bu dezavantajı ortadan kaldırmış durumda. En azından yayınlanan son raporlara göre Güney Koreli üretici 4MP’lik kamera yerine 10MP’lik kameraya geçiyor.

Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde çıkacak olan Galaxy S22 modellerinde ekran altı kameraya yer verileceği iddia edildi. Peki bu kamera kurulumları beklentileri ne derece karşılayacak?

s22

Galaxy S22 ailesi ekran altı kamera ile gelecek

Konu ile ilgili sızdırılan raporlarda şuna tanıklık ettik. S22 modellerine ekran altında yer alacak olan 10MP’lik bir kamera kurulumu olacak. Bu kamera kurulumunun üzerindeki piksellerin yoğunluğu ise Fold 3’tekinden hallice olacak.

Ekran altı kamera teknolojisinin günden güne yaygınlaşacağını söyleyebiliriz. Şimdilik pazarda bu teknolojinin kullanıldığı model sayısı hayli kısıtlı. Fakat 2022 ile birlikte bu sayının artacağını söyleyebiliriz. Muhtemelen 2023 yılında da ekran altı kamera teknolojisi orta segmentteki cihazlara da gelecektir. Yine de bekleyip göreceğiz. Zira bu teknolojinin kullanımı şimdilik istenilen verimi tam olarak sağlamıyor.

Xiaomi 11T akıllı telefon incelemesi: 120Hz ekran ve 67w hızlı şarj var!