Xiaomi 11T akıllı telefon incelemesi: 120Hz ekran ve 67w hızlı şarj var!

Y9Y8P689PS

#İŞBİRLİĞİ

Xiaomi, kısa süre önce İstanbul’da gerçekleştirdiği etkinlik ile yeni ürünlerini görücüye çıkarmıştı. Bunlar arasında en dikkat çekici olanlardan bir tanesi de 11T akıllı telefon modeliydi.

Ekran detaylarından pil detaylarına kadar pek çok önemli özelliği bulunan ürün, üst seviyede yeni bir Android telefon almayı düşünenler için adaylardan bir tanesi olabilir.
Xiaomi 11T, meteor grisi, ay ışığı beyazı ve gök mavisi olmak üzere 3 farklı renk seçeneğiyle teknoloji severler sunuluyor. Bize, deneyimleyebilmemiz için gök mavisi rengi geldi.

8.8mm kalınlıktaki telefon, 203 gram ağırlıkta. Tasarım detaylarına baktığımızda, arka yüzeyin pürüzsüz, az parmak izi tutan ve değişen ışık açılarında farklı renk tonları sunabildiğini görüyoruz. Temiz ve sağlam kullanım için kutuda gelen koruyucu şeffaf kılıfı da kullanmanızı öneriyoruz. Yanlardan yumuşatılmış ve bu sayede avuçta rahat konumlandırılabilen ürün, genellikle iki elde kullanıma uygun.

Xiaomi 11T, Type-C bağlantı noktasına ve yan taraftaki güç tuşuna yedirilmiş parmak izi okuyucu sensöre sahip. Bu detaylar, hızlı ve güvenli kullanım için önemli.

Telefon, 6.67 inç değerde Amoled ekrana sahip. FHD+ çözünürlük ve 20:9 görüntüleme sunabiliyor.

Sizin de bildiğiniz gibi, son dönemde çıkan telefonlarda, ekran tazeleme ve dokunmatik örnekleme değerlerinde artışlar söz konusu. Bu pozitif durum, 11T için de geçerli.

Telefonumuzun ekranı, 120Hz ekran yenileme hızı sunabiliyor. Bu, daha akıcı görüntüler için önemli. Dokunmatik örnekleme hızı ise, 480Hz, yani yumuşak dokunuşlar, yumuşak deneyimler mümkün.

Xiaomi 11T’nin ekranı, hem iç hem de dış mekân kullanımlarında, e kitap okumaktan iyi grafikli oyunların deneyimlenmesine kadar pek çok farklı amaç için ideal performans sunabiliyor.

Ekranda HDR10+ desteği sayesinde daha güzel renkler, 1000nit en yüksek parlaklık değeri sayesinde de belirgin görüntüleme performansı gözlenebiliyor.

Bir de, bu kaliteli ekranın sağlamlık tarafında da iddialı olduğunu söyleyelim. Zira ekranda Corning’in en güncel koruma teknolojisi Victus kullanılıyor. Yani 2 metrelik mesafeden telefonu düşürseniz dahi hasar almaması mümkün.

Telefon, Android 11 işletim sistemine sahip ve kullanışlı bir arayüzü var

Yazılım tarafında sevindirici bir bilgi paylaşmamız gerekirse, Xiaomi, 11T serisi için 3 Android güncellemesi ve 4 yıl boyunca güvenlik yaması hizmeti sunacağını duyurmuştu.

Xiaomi 11T, MediaTek’in Dimensity 1200-Ultra işlemcisiyle geliyor. Ülkemizde MediaTek işlemcilere dair teknoloji severlerin bir takım endişeleri olabiliyor, bu bilinen bir şey. Peki performans nasıl diye soracak olursanız, gerek arayüz performansı, gerek uygulama, gerekse de oyun çalıştırma performanslarında bir sorunla karşılaşmadık.

Dimensity 1200-Ultra, yakın zamanda görücüye çıkan bir ürün. Akıllı telefonlarda 120Hz ekranlardan yapay zekâ destekli 108MP kameralara, 67w kablolu hızlı şarja kadar pek çok fonksiyonun stabil çalışmasına imkân sunuyor.

6nm olarak üretilen ve 3GHz’a kadar çalışma hızı sunabilen bu işlemciye 8GB RAM ve 256GB dahili depolama eşlik ediyor.

Örneğin, bu telefonda Call of Duty Mobile’ı, HD grafik paketini de indirerek akıcı performansla oynayabilirsiniz.

Xiaomi 11T akıllı telefon incelemesi: 120Hz ekran ve 67w hızlı şarj var!

Xiaomi 11T, arka tarafta yapay zekâ destekli üçlü kamera sistemine sahip: 108+8+5MP

108MP kamera, f1.75 açıklık değerine sahip ve düşük ışıklı ortamlarda da iyi fotoğraf ve videolar çekmenize imkân sunuyor. 8MP ultra geniş açılı kamera ve 5MP telemakro kamera sayesinde pek çok ihtiyacınızı karşılayabiliyorsunuz.

Kameraların özellikle gün ışığı performansını beğendik. Video tarafına bakıldığında, 4K 30FPS ve 1080p 60FPS gibi seçenekler var. Bir diğer dikkatimizi çeken mod ise, çift video modu oldu. Bu modu aktifleştirdiğinizde, aynı anda ön ve arka kamerayla çekimler yapabiliyorsunuz.

Ön taraftaki kameramız ise, 16MP değerde. 1080p 30FPS değerde video çekimleri gerçekleştirebilen kamera, aynı zamanda hızlı ve ağır video çekim seçeneklerini de sunuyor.

Xiaomi 11T, bünyesinde 5000mAh pile sahip, ki bu iyi bir değer

Ürün, tek şarj ile normal kullanımda 2 günü görebiliyor. Yoğun kullanımda da bir günü çıkarabiliyor. Pil tarafında güzel bir detay ise, 67w hızlı şarj desteğiyle geliyor olması.

Üstelik, 67w hızlı şarj adaptörü de kutuda bulunuyor. Yani ayrıca bir satın alım yapmanıza gerek kalmıyor. Deneyimlerimiz itibarıyla cihaz, yaklaşık 40 dakikada 0’dan %100’e tamamen şarj olabiliyor.

Toparlamak gerekirse

Xiaomi 11T, şu an Android tarafında en iddialı modellerden bir tanesi. Ekran performansından tutun da pil performansına, kamera detaylarına kadar pek çok güzel detayı var.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Forza Horizon 5: Bir Simülasyon değil, ama basit bir arcade oyun da değil