Meta, reklam hedefleme seçeneklerini kısıtlayacak

Meta, reklam hedefleme seçeneklerini kısıtlayacak

Meta, potansiyel olarak zararlı reklamların önüne geçmeyi hedefliyor. New York Times, Meta’nın 19 Ocak 2022’den itibaren Facebook, Instagram ve diğer hizmetlerdeki “binlerce” hassas konu için ayrıntılı reklam hedefleme seçeneklerini kaldıracağını bildirdi. İşte detaylar.

Bu hareket, etnik köken, sağlık ve siyasi inançlarla ilgili içerikle etkileşimlere dayalı reklamları yasaklayacak. Ayrıca din ve cinsel yönelim de diğer önemli konular arasında. Bu sert bir hareket ve Meta bunun bazı işletmelere ve olumlu reklam kullanımlarına zarar verebileceğinin farkındaydı. Ancak Başkan Yardımcısı Graham Mudd, kuralların değişmesinin gerekli olduğunu “yetersiz temsil edilen gruplardaki insanlar için olumsuz deneyimlere” yol açabileceğini söyleyerek savundu. İnternet devi, reklam platformunu iş bağlantılarına zarar vermeden herkese hizmet verecek şekilde geliştirebileceğine inanıyor.

Meta, reklam hedefleme seçeneklerini kısıtlayacak

Şirket ayrıca, gördüğünüz reklamlar üzerinde size daha fazla kontrol sağlayacak. 2022’nin başlarında kumar, kilo verme ve diğer hassas konularla bağlantılı daha az reklam görme seçeneğiniz olacak. Alkol, ebeveynlik, evcil hayvan ve politika reklamlarının sıklığını zaten sınırlayabilirsiniz.  2020‘de yapılan denetimler, Meta’nın reklamlar da dahil olmak üzere ayrımcılıkla mücadele çabalarında yetersiz kaldığı sonucuna vardı. Firma, 2017 ve 2018’de (otomatik oluşturulan Yahudi karşıtı kategoriler dahil) binlerce hassas reklam konusuna yönelik hedeflemeyi kaldırdı, ancak Meta’nın reklam işini temizleyebileceğini göstermek için hala bir baskı mevcut. Meta, konuma dayalı reklamlar, özel kitleler ve izne dayalı müşteri listeleri dahil olmak üzere birçok reklam hedeflemesine sahip olacak.

Tim Cook’tan beklenmedik kripto para açıklaması!