FTX davası hala tam anlamıyla çözülebilmiş değil

bitay değerinde Bitcoin'i yanlışlıkla kaybetti!

Kripto para dünyasına bomba gibi düşen FTX skandalı henüz tamamen çözülebilmiş değil. İşte kripto para yatırımcılarının merakla takip ettiği FTX davasından son haberler.

FTX davası hala tam anlamıyla çözülebilmiş değil. Kripto paralar için altın çağını 2020 ve 2021 yıllarında yaşadı diyebiliriz. Özellikle 2021 yılında dünyanın en önemli gündem maddesi haline gelen ve her geçen gün yatırımcı sayısına yeni milyonları ekleyen bu sektör için rüzgarın tersine döndüğü sene ise 2022 olmuştu.

Kripto paralarda korkutan

İrili ufaklı pek çok olumsuz haberin ardından sektörü derinden sarsan ilk çok büyük skandalı LUNA kriziyle görmüştük. Tam piyasalar bu çöküşün etkilerini yavaş yavaş toparlamaya başlıyorlardı ki bu sefer de FTX skandalı patlak verdi.

Kripto paralarda korkutan

FTX davası hala tam anlamıyla çözülebilmiş değil

Dünyanın en büyük ikinci kripto para borsası konumundayken, bir anda iflas ettiğini açıklayan şirketin CEO’su Sam Bankman Freid’de soluğu Bahamalar’da almıştı. Tabi ünlü CEO’nun Amerika Birleşik Devletleri’ne getirilerek yargılamasının başlatılması da uzun sürmedi. İşte geçtiğimiz gün yaşanan son olay, bu davaya ilişkin atılmış en önemli adımlardan biri olarak değerlendirildi.

Kripto paralarda bu stratejiler

Buna göre Sam Bankman Fried’in 10 farklı bankada bulunan tüm hesaplarına el konuldu. Yapılan açıklamaya göre söz konusu el koymanın kapsamında nakit paraların yanında menkul ve gayrimenkul diğer varlıklar da bulunurken, bütün hepsinin toplam değerinin 700 milyon dolar civarında olduğu düşünülüyor. Tabi bu son derece önemli bir şey çünkü olur da Fried haksız bulunur ve mağdurların zararlarını tazmin etmek zorunda kalırsa, en azından kimilerine göre toplam tutarı 10 milyar doları aşan bu zararların bir kısmı koruma altına alınmış oldu.

iPhone SE4 özellikleri bir kez daha sızdırıldı