En çok satan telefonlar açıklandı! İşte güncel sıralama!

Android 12 Go Edition, ucuz telefonları daha hızlı ve daha verimli hale getirecek

Akıllı telefon dünyasının en çok satılan markaları hangileri dersiniz? İşte 2022 yılının en çok akıllı telefon satan isimleri.

En çok satan telefonlar açıklandı! İşte güncel sıralama! Teknoloji dünyasında rekabetin en yoğun olarak yaşandığı sektörlerin başında akıllı telefon pazarı geliyor. Bugüne kadar birçok defa liderlik koltuğunun el değiştirdiği bu pazarın son hakimi kim dersiniz? Her yıl olduğu gibi bu yılda da milyonlarca insanın merak ettiği bu sorunun yanıtını arayan ünlü araştırma ve analiz platformu Canalys çalışmalarını tamamlayarak 2022 verilerini raporladı.

Samsung W23

Şirket tarafından yapılan araştırmanın en çarpıcı yönü, 2022 yılı genelinde satılan telefon adedinin, bir önceki yıla göre %11 oranında küçülmesi ve toplam satış sayısının 1,2 milyar adetin altında kalması oldu. Sektör genelinde bir daralmanın olduğu zaten biliniyordu ancak bu denli büyük bir geri çekilme, uzmanları dahi şaşırttı.

samsung

En çok satan telefonlar açıklandı! İşte güncel sıralama!

Markalar bazında bir değerlendirme yapıldığında ise, 2022 yılının en çok akıllı telefon satan markasının bir kez daha Samsung olduğu görüldü. 2022 yılı içerisinde pazar payını %20’den %22’ye çıkaran Güney Koreli teknoloji devi, en büyük rakibi Apple ile arasındaki mesafeyi korumayı başarırken, Apple ise %17’den %19’a çıkarttığı pazar payıyla ikinci sıradaki yerini sağlamlaştırdı.

Samsung akıllı telefonlar

Üçüncü sırada %13’lük pazar payı ile Xiaomi gelirken, onu takip eden isimler ise Oppo ve Vivo oldu. Tabi şimdi akıllarda artık tek bir soru var: 2023 yılında da daralma devam edecek mi yoksa bu sene bir şeylerin düzelmeye başladığı yıl mı olacak?

Riot Games, ‘League of Legends’ yamasını erteleyebilir