Ford v Ferrari için ilk fragman yayınlandı

maxresdefault 2

1966 yılındaki efsane Le Mans yarışına odaklanan Ford v Ferrari için merakla beklenen ilk tanıtım videosu yayınlandı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Başrollerinde Matt Damon ve Christian Bale gibi iki ünlü ismi barındıran Ford v Ferrari için merakla beklenen ilk tanıtım videosu sonunda yayınlandı. Dilerseniz bu tanıtım videosuna yukarıdaki oynatıcıdan göz atabilirsiniz.

Ford ve Ferrari rekabeti beyaz perdeye taşınıyor

1960’lı yıllarda Le Mans yarışlarındaki Ford ve Ferrari arasındaki rekabete odaklanan film yaşanmış olaylardan derlendi.

Ferrari’nin hükümdarlığında geçen 50’li yıllar sonrasında sahneye Ford çıkmıştı. Ford yöneticilerinin amacı Le Mans pistinde Ferrari’yi geride bırakabilmekti. Ferrari, 1966’ya kadar Le Mans yarışlarının tartışmasız lideri konumunda yer alıyordu.

Ford yetkilileri, Ferrari’yi geçebilmek için Shelby modeline de ismini veren otomotiv tasarımcısı Carroll Shelby ile anlaşmıştı. Shelby sadece 90 gün içerisinde Ferrari’yi geride bırakacak aracı tasarlamaya söz vermişti. Nitekim sözünü de tuttu. 90 gün sonunda kokpitin’de Ken Miles’ın yer aldığı Ford, Le Mans 66 yarışında Ferrari’yi geride bırakmayı başarmıştı.

ford v ferrari

Film, Ford’un üst üste şampiyonluklar elde ettiği 1966 – 67 -68 ve 69 yıllarının öncesine odaklanıyor. Yani bu şampiyonlukların nasıl mümkün kılındığına dikkat çekiliyor.

Ford v Ferrari filminin yönetmen koltuğunda Logan ile isminden söz ettiren James Mangold otoruyor. Filmin kadrosunda Damon ve Bale haricinde Jon Bernthal, Tracy Letts, Noah Jupe, Caitriona Balfe gibi tanıdık isimle de mevcut.

Mars’a en çok isim gönderen ülkeler belli oldu