Ferrari Purosangue SUV’un lansman tarihi açıklandı

Ferrari Purosangue SUV

Ferrari’nin merakla beklenen ilk SUV’unu tanıtacağı tarih belli oldu. Ferrari Purosangue SUV yarın görücüye çıkacak.

İtalyan lüks otomobil üreticisi Ferrari, mart ayında sürpriz bir açıklamaya imza atarak ilk SUV’unu yakında piyasaya süreceğini duyurmuştu. Otomobil dünyasında heyecan yaratan bu SUV hakkında çok fazla detay paylaşılmamış, sadece aracın tasarımını çok da belli etmeyen bir tanıtım görseli paylaşılmıştı. Mayıs ayında ise, Ferrari Purosangue SUV adını taşıyan bu aracın V12 motordan güç alacağı açıklandı.

O günden beri heyecanla beklenen Ferrari Purosangue SUV’un lansman tarihi belli oldu. Ferrari’nin Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamayla, Purosangue SUV’un 13 Eylül’de resmen tanıtılacağı duyuruldu.

ferrari suv

Mart ayında yayınlanan görsel gibi Ferrari’nin bu hafta Twitter’da yayınladığı kısa tanıtım videosu da aracın tasarımını açık bir şekilde göstermiyor. Ancak aracın sesini ilk kez duyma şansı yakalıyoruz. V12 motoru sayesinde Purosangue SUV, sesiyle klasik Ferrarileri aratmıyor. Ferrari’nin paylaştığı bu tanıtım videosunu aşağıda bulabilirsiniz.

Ferrari’nin ilk SUV modelinde sadece V12 motoru olmayabilir. Çift V8 motoru kullanan daha düşük fiyatlı bir modelin de piyasaya sürülmesi gündemde. Ancak Ferrari cephesinden henüz bu konuda resmi bir açıklama yapılmış değil. Ayrıca Ferrari’nin elektrikli otomobillere geçişi göz önüne alınınca, V6 hibrit motordan güç alan elektrikli bir versiyonun da gündeme gelebileceği konuşuluyor. Tüm bunlar hakkındaki detayları yarın öğrenme şansı yakalayacağız.

OnePlus 11 Pro tasarımı ortaya çıktı