Mars’a en çok isim gönderen ülkeler

mars

#İŞBİRLİĞİ

Ülkemizin pek çok konuda Avrupa ve Amerika’nın gerisinde kaldığını düşünebilirsiniz. Fakat söz konusu uzay olduğunda işler hayli değişiyor. İşte Mars’a en çok isim gönderen ülkeler

Türkiye’nin teknoloji, bilim ve benzer konularda Avrupa ve Amerika’nın hayli gerisinde kaldığını düşünüyor olabilirsiniz. Mevcut koşullara bakıldığında bu yorum pek de haksız durmuyor. Fakat söz konusu uzay olduğunda işler biraz değişiyor olabilir. Nasıl mı? İşte yanıtı.

Mars Türk isimleriyle dolacak!

Gündemi az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere Amerika Uzay Ajansı ya da bilinen ismiyle NASA kısa süre önce yeni bir uzay programı başlattı. Mars’a göndereceği yeni aracında isim yazılmış olan kağıtları da ekleyeceğini açıklayan NASA, bu isimleri Kızıl Gezegen üzerine bırakacağını belirtmişti.

Bu uygulamanın ücretsiz olacağını ve katılımın internet üzerinden yapılacağının açıklanmasıyla işin rengi tamamen değişti.

Mars’a en çok isim gönderen ülkeler

Peki Mars’a en çok isim gönderen 10 ülke hangisi? Bu yazının yayına girdiği gün itibariyle, Mars’a ismini göndermek için kayıt yapanların sayısı yaklaşık olarak 6.53 milyondu. Yani 6.53 milyon kişi NASA’nın Mars’a yolculuk için açtığı linke girerek kayıt yaptırmıştı. Peki bu kayıtlardan kaçı Türkiye’den yapılmıştır dersiniz? Hemen yanıtlayalım. Yaklaşık olarak 2.5 milyonu. Evet. Dünya üzerindeki toplam başvurunun yarısına yakını Türkiye üzerinden gerçekleşmiş.

Türkiye’nin en yakın rakibi ise 1 milyarı aşan nüfusu ile birlikte dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olan Hindistan. Yani ülkemiz bu konuda milyarlık nüfusa sahip Hindistan, Çin gibi ülkeleri bile geride bırakmış durumda.

Peki hangi ülkeden ne kadar kayıt yapıldı? İşte Mars’a en çok isim gönderen ülkeler!

1) Türkiye

türkiye

Başvuru Adedi: 2.432.123