FIFA oyunlarında yeni dönem: Artık serinin adı EA Sports FC

EA Sports FC

FIFA oyunlarında bir dönem sona eriyor. Bundan sonra serinin adı EA Sports FC olacak. FIFA ise kendi ismini taşıyan yeni bir futbol oyunu çıkarmak istiyor.

Oyun dünyasında bir dönem sona eriyor. 1993 yılında çıkan FIFA International Soccer oyunuyla hayatımıza giren ve o günden beri oyun dünyasının en çok satılan serileri arasında yer alan FIFA oyunları tarihe karışıyor. Çünkü bundan sonra EA Sports futbol oyunlarında FIFA ismini kullanmayacak.

FIFA oyunlarını geliştiren EA Sports stüdyosu ile uluslararası futbol federasyonu FIFA’nın isim hakları konusunda anlaşamadı bir süredir konuşuluyordu. Ancak her iki taraf da bu ortaklıktan uzun yıllardır kâr ettiği için bir çözüm bulunacağı düşünülüyordu. Ama öyle olmadı. Sonunda Electronic Arts’tan resmi açıklama geldi. FIFA serisinin ismi değişiyor. Bundan sonra seri EA Sports FC adıyla çıkacak.

EA coktu fifa 21 oynanamiyor

EA Sports, futbol oyunu serisinin isim hakları için son yıllarda FIFA’ya yıllık 150 milyon dolar ödüyordu. Ancak FIFA bununla yetinmeyip isim hakları için ödenen bedelin neredeyse iki katına çıkarılmasını isteyince taraflar bir türlü anlaşmaya varamadı. FIFA’ya sadece isim hakları için 300 milyon dolara yakın para ödemek istemeyen EA Sports, bunun yerine isim değişikliğine gitti.

PES serisinin son yıllarda gözden düşmesiyle birlikte futbol oyunlarında FIFA tartışmasız lider haline geldiği için EA Sports ile ortaklığın kaybedilmesinin FIFA’ya zarar vereceğine şüphe yok. Ancak EA Sports’un bu süreçten zarar almadan çıkması da pek mümkün görünmüyor. Çünkü FIFA ismi artık bu seriyle özdeşleşmiş durumda. Bu yüzden oyun severlerin EA Sports FC ismine alışıp bu ismi benimsemesi kesinlikle zaman alacaktır. Sonuçta bir FIFA 23 olmayacağı, bunun yerine EA Sports FC’nin çıkacağı fikrine alışmak zor olacak.

Öte yandan FIFA (Uluslararası Futbol Federasyonu), bu isim altında yeni futbol oyunları çıkaracağını söylüyor ki bu EA Sports için işleri daha da zorlaştırabilir. FIFA’nın böyle bir girişim için hangi oyun stüdyosuyla çalışacağı ise merak konusu. NBA 2K serisiyle NBA konusunda EA Sports’u tahttan indiren 2K Games, bu konuda akla gelen ilk adaylardan. Ancak şirketin şimdilik bu yönde bir niyeti yokmuş gibi duruyor.

Bugüne kadar ne kadar PlayStation 5 satıldı?