Western Digital, dünyanın ilk 26TB UltraSMR HDD’sini tanıttı

western digital

Western Digital, dünyanın ilk 26TB UltraSMR HDD’sini tanıttı. Bu yenilikçi harddisk, özellikle bulut şirketleri için çok kullanışlı olabilir.

Dünyanın önde gelen harddisk (HDD) üreticilerinden Western Digital, son yıllarda geliştirdiği depolama ve sıkıştırma teknolojileri sayesinde harddisklerin kapasitesini her geçen gün biraz daha arttırmayı başardı. Depolama kapasitesi konusunda sınırları zorlamaya devam eden şirket, şimdi de dünyanın ilk 26TB UltraSMR HDD’sini tanıttı.

WD tarafından bu hafta tanıtılan 22TB CMR ve 26TB UltraSMR harddiskler, büyük ölçekli bulut şirketleri tarafından test edilmeye başlandı.

Western Digital

WD’nin ePMR sürücüleri şirket tarafından geliştirilen OptiNAND teknolojisini kullanarak hem kapasite seviyesini hem de performansı daha üst seviyelere taşıyor.

22 ve 26 TB’lık bu yeni HDD’ler sıradan kullanıcılara hitap etmiyor belki ama bulut hizmeti sunan şirketler için oldukça kritik olabilir. Yüksek miktarda depolama alanına ihtiyaç duyan bulut şirketleri, Western Digital’ın bu yeni nesil HDD’lerini kullanarak alandan tasarruf edebilir ki bu da işletme maliyetlerinde ciddi bir düşüş sağlayabilir.

WD’nin 22TB’lık Ultrasatar DC HC570 HDD’si önümüzdeki günlerde piyasaya sürülecek. 26TB’lık Ultrastar DC HC670 HDD ise yaz aylarında seçili müşterilere gönderilmeye başlanacak.

WD, bu yeni harddiskleri ile birlikte bulut şirketlerine sadece daha az yer kaplayacak HDD alternatifleri sunmadıklarını, aynı zamanda önümüzdeki 10 yıl için bir yol haritası da sunduklarını söylüyor. Bulut şirketlerinin bu yeni HDD’lere geçmesi, bu alanda yapılacak yeni atılımların ilk adımı olabilir.