Bill Gates Covid’e yakalandı

Bill Gates Elon Musk

Pandemi ve aşılar konusunda adı sık sık gündeme gelen Bill Gates, Covid’e yakalandığını ve düzelene kadar kendisini izole edeceğini açıkladı.

Aşı konusunda yaptığı çalışmalar ve pandemilere karşı sık sık uyarıda bulunması, koronavirüs döneminde Bill Gates isminin sık sık gündeme gelmesine neden oldu. Bir kesim Gates’in bu konuda insanları yıllar önceden uyararak aslında öngörülü davrandığını söylerken, bir kesim ise Gates’i çeşitli komploların parçası olmakla suçladı. Neticede 2020’nin başından beri devam eden bu süreçte Gates ile Covid ifadeleri sık sık yan yana geldi. Gates kendisini ise Covid’den korumayı başardı. Ta ki bu haftaya kadar. Microsoft kurucusu, dün bir açıklama yaparak Covid’e yakalandığını duyurdu.

Gates, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Covid-19 testinin pozitif çıktığını ve sağlığı düzelene kadar kendisini izole edeceğini söyledi.

Bill Gates Koronavirüs tahmini yeni

66 yaşındaki Bill Gates, sadece ufak semptomlar gösterdiğini ve sağlığının iyi olduğunu söyledi. Uzmanların söylediklerini dikkatini aldığını belirtmeyi de ihmal etmedi.

Gates ayrıca aşılarını olduğu ve yakın zamanda yeni bir doz daha aldığı için ne kadar şanslı olduğuna dikkat çekti. Ayrıca elinin altındaki test ve sağlık hizmetleri imkanları için de kendisini şanslı hissettiğini söyledi.

Gates daha iki hafta önce The Times of London’a verdiği röportajda hem sağlığının iyi olmasının hem de etrafındaki insanların çok dikkatli davranmasının bugüne kadar Covid’e yakalanmamasını sağladığını söylemişti. Ancak neredeyse herkes gibi Gates de bu süreci Covid’e yakalanmadan atlatamadı.

Bugüne kadar ne kadar PlayStation 5 satıldı?