Eski Rockstar Çalışanı GTA 6’nın PC’ye Neden Geç Çıkacağını Açıkladı

123 21

GTA 6 kısa süre önce resmiyete kavuştu. Oyun PS5 ve Xbox Series X/S için piyasaya sürülecek. PC sürümü ise daha sonra çıkacak görünüyor. Eski bir Rockstar çalışanı olan Mike York, oyunun PC’ye sonra gelmesinin sebebini açıkladı.

GTA 5 ve Red Dead Redemption 2’nin geliştirme ekibinde yer alan Mike York, YouTube kanalında GTA 6 hakkında bazı açıklamalar yaptı. York, Rockstar’ın kazancını düşündüğünü ve bu yüzden PS sürümüne öncelik verdiğini vurguladı. York şunları söyledi: “Rockstar’ın en çok satış yaptığı platforma öncelik vermesi normal. Önceki GTA oyunları en çok PlayStation’da sattı ve oynandı. Sizin de bir şirketiniz olsa en çok gelir elde ettiğiniz alana yönelirsiniz. Ekip oyunun bu platformda iyi çalışmasını istiyor. Kaynaklarını da buna göre yönlendireceklerdir.”

GTA 6

Mike York tüm bunlarla birlikte PC sürümünün arka planda geliştirildiğini de sözlerine ekledi. Her zaman PC versiyonunun olduğunu, ancak tam olarak cilalanmadığını ve diğer sürümlerin çalışmasına yardımcı olmak için geliştirildiğini ifade etti. Mike York’a göre Rockstar PC sürümüne iyileştirmeler yapıp, yeni fikirler ekleyebilir. York son olarak GTA gibi karışık ve detaylı oyunların PC’de düzgün çalışması için kapsamlı testler yapılması gerektiğini de vurguladı.

GTA 6 hakkında ilginç dedikodular sürüyor. Bunlardan biri de Dan Houser hakkında. Rockstar’ın kurucularından biri olan Dan Houser, 2020’de şirketten ayrıldı. GTA serisi, Max Payne 3, Bully, Red Dead Redemption gibi oyunların baş senaristiydi. Oyunların hikayeleri Dan Houser’ın elinden çıkmıştı. Sektör kaynaklarına göre GTA 6’nın ana senaryosu yine Dan Houser’a ait. Fakat kaynaklar Dan Houser’ın GTA 6’nın hikayesini tam anlamıyla bitirmediğini vurguluyor. Özetle Rockstar senaryoyu tamamladı ve oyunda kullandı. GTA 6, 2025’te piyasaya sürülecek.

Blade Oyunu Yeni Başlanan Bir Proje Değil