Fallout 4’ün Yeni Nesil Güncellemesi Saç Baş Yoldurdu

Fallout London

Bethesda, Fallout 4’ün yıllardır beklenen devasa güncellemesini yayınlandı. Fakat oyuncular güncellemeden şikayetçi. Bazı kullanıcılar kayıtlı oyunlarının silindiğini söylüyor. İşte detaylar…

Fallout 4‘ün güncellemesi seneler önce duyurulmuştu. Ama Bethesda bu konuda sessiz kaldı ve Starfield gibi projelere odaklandı. Güncelleme birkaç kere de ertelendi. Sonunda Fallout 4’ün yeni nesil güncellemesi yayınlandı, ama görünüşe göre hayal kırıklığı oldu. Reddit, NeoGAF, ResetEra ve sosyal medyada yapılan yorumlar iç açıcı değil. Hatta birçok kullanıcı Bethesda’yı yerden yere vuruyor.

Oyuncuların şikayetleri modların çalışmaması, kayıtlı oyunların bozulması ya da silinmesi, grafiksel hatalar, oynanışı etkileyen problemler, düşük FPS şeklinde. PC kullanıcıları güncellemeyle birlikte Fallout 4’e eklenen ultrawide desteğinin düzgün çalışmadığını belirtiyor. Steam Deck kullanıcıları ise güncelleme nedeniyle ayarlarının silindiğini bildirdi, bu da başka bir sorun.

fallout 4

Ayrıca bu güncelleme merakla beklenen Fallout London’ın da ertelenmesine neden oldu. London modu Team FOLON adında büyük bir ekip tarafından senelerdir geliştiriliyor. Seslendirme kadrosunda ünlü isimler bile yer aldı. Kısa süre önce mod yapımcıları açıklama yaptı ve London modunun süresiz şekilde ertelendiğini bildirdi. Ne zaman çıkacağı belirsiz.

Fallout dizisinin etkisiyle birlikte Fallout oyunları yeniden oynanmaya başladı ve popüler hale geldi. Fallout 4 ve Fallout 76’nın oyuncu sayısı bazı platformlarda iki katına çıkarken. Fallout 3’ün oyuncu sayısında %200’lük artış oldu. Steam’e göre Fallout 4’ün oyuncu sayısı 18 binden 43 bine, 76’nın oyuncu sayısı 10 binden 19 bine, Fallout 3’te oyuncu sayısı ise 813’en 2500’e çıktı. Her şey güzel giderken Bethesda’nın yeni nesil güncellemesinde yaşanan sorunlar oyunculara soğuk duş etkisi yaşattı.

eFootball 750 MILYON İNDİRMEYE ULAŞTI