Fallout Dizisi Oyuncu Sayısında Patlamaya Neden Oldu

fallout 1

Bethesda’nın keyfi yerinde. Fallout dizisi geçtiğimiz günlerde başladı. Diziyle birlikte dünyayı Fallout çılgınlığı sarmış durumda.

Fallout dizisinin başlamasıyla birlikte Fallout oyunlarına olan ilgi tavan yaptı. Fallout 4 ve Fallout 76’nın oyuncu sayısı bazı platformlarda iki katına çıkarken. Fallout 3’ün oyuncu sayısında %200’lük artış oldu. Steam’e göre Fallout 4’ün oyuncu sayısı 18 binden 43 bine, 76’nın oyuncu sayısı 10 binden 19 bine, Fallout 3’te oyuncu sayısı ise 813’en 2500’e çıktı. Merakla beklenen TV dizisi, Bethesda ve Amazon’un pazarlama kampanyası sayesinde oyunlar yeniden popülerlik kazandı diyebiliriz.

bethesda

Bethesda, 25 Nisan’da Fallout 4’ün yeni nesil güncellemesini yayınlamayı planlıyor. 2022 Ekim ayında duyurulan Fallout 4’ün yeni nesil güncellemesi Xbox Series X/S ve PS5’e performans ve kalite modları ekleyecek. Oyun yeni nesil konsollarda yüksek FPS hızında çalışacak. 4K desteği de olacak. Ayrıca dev yama birçok hata düzeltmesi de içeriyor. Normalde güncellemenin 2023’te çıkması planlanıyordu.

Fallout 5 hakkında da bir iddia var. Rivayet edilene göre Bethesda, Fallout 5’in geliştirme aşamasını hızlandırmak istemiş ve bunun için küçük çaplı bir ekip toplamış. Bu ekibin oyunun erken aşamasında ilerleme sağladığı ileri sürülüyor. Kaynak Bethesda’nın Fallout 5’i beklenenden daha önce piyasaya çıkarmak için planlarında ufak bir değişiklik yaptığını belirtiyor. Söz konusu iddiada planlarda neden değişiklik olduğu konusunda detay yok. Belki Microsoft tarafından gelen bir istek olabilir.

EA Bir Ekibin İşine Komple Son Verdi