Facebook reklam araçlarıyla ilgili şok eden iddia!

Facebook reklam araçlarıyla ilgili şok eden iddia!

Reveal’in bir raporuna göre Facebook, hamilelik kriz merkezlerinin web sitelerini ziyaret eden kişiler hakkında veri topluyor. İşte tüm detaylar.

Bulgular, bu verilerin nasıl kötüye kullanılabileceği ve Meta’nın reklamcılık kurallarını uygulama becerisi hakkında soruları gündeme getiriyor. The Markup ile yapılan bir araştırmada Reveal, yüzlerce kriz gebelik merkezinin web sitelerinde Meta Pixel kullandığını tespit etti. Meta Pixel, şirketlerin Facebook hedefli reklamlar oluşturabilmeleri için web sitelerini kimlerin ziyaret ettiğini takip etmelerine olanak tanıyan bir hizmet. Raporun belirttiği gibi, sözde kriz gebelik merkezleri tipik olarak lisanslı tıbbi kuruluşlar değil ve HIPAA ve diğer gizlilik düzenlemelerine bağlı değil. Bunun yerine, “çoğunlukla, misyonları insanları kürtaj dışında bir seçenek seçmeye ikna etmek olan dini bağlantılı kuruluşlar tarafından yönetiliyorlar.”

Facebook reklam araçlarıyla ilgili şok eden iddia!

Meta’nın kurallarına göre, Meta Piksel’in, Reveal’in bulduğunun çoğu gibi “hassas” sağlık verilerini filtrelemesi gerekiyordu. Rapora göre Facebook “bir kişinin kürtajı düşünüp düşünmediği veya hamilelik testi veya acil kontraseptif almak isteyip istemediği” gibi konuları takip ediyor. Bazı durumlarda, sosyal ağ, talep edilen belirli randevularla ilgili verileri de kaydediyor. Rapor ayrıca, üçüncü taraf kürtaj karşıtı pazarlama şirketlerinin, web siteleri ziyaret edilmemiş olsa bile Meta Pixel tarafından toplanan verilere erişebildiğini de ortaya koydu. Gizliliğin böylesi önemli olduğu bir dönemde bu haberler duyanları şaşırttı desek yanlış olmaz.

Galaxy Z Fold 4, Geekbench performans testinde görüldü