Ferrari, 2026 yılına kadar elektrikli araçlara geçmiş olacak

Ferrari, 2026 yılına kadar elektrikli araçlara geçmiş olacak

Ferrari, bir yatırımcı sunumunda, geçen yıl vaat ettiği EV de dahil olmak üzere 2026 yılına kadar araçlarının yüzde 60’ını elektrikli hale getireceğini duyurdu. İşte tüm detaylar.

Bu noktada otomobillerinin yüzde 40’ı yanmalı ve yüzde 60’ı ya hibrit ya da tamamen elektrikli olacak. Nihai hedef, 2030 yılına kadar karbon nötr hale gelmek, ancak o zaman bile içten yanmalı motorlu (ICE) araçlar geliştirmeye devam edecek. 2026 yılına kadar Ferrari, “farklı sürüş duygularına sahip üç güç aktarma organı” sunacak. F1 ve diğer yarış deneyimlerinden hibrit güç aktarma teknolojisini ödünç alacak, elektrikli motorları ise “yarış çözümlerinden türetilen benzersiz bir sürüş deneyimi sağlamak için Maranello’da tasarlanacak, el yapımı ve monte edilecek”.

Ferrari, 2026 yılına kadar elektrikli araçlara geçmiş olacak

Ferrari, ilk üretim plug-in hybrid modeli SF90 Stradale’i 2019’da tanıttı. Artık saf ICE 812 Superfast V12 ve Roma V8 modellerinin yanı sıra Stradale ve 296 GTB plug-in V6 hybrid ile dört ayrı model serisine sahip. Bu nedenle, Autocar’ın da belirttiği gibi, aslında kadrosunun yarısı zaten elektrikli. Ancak bu karışım yakında değişecek. Lüks otomobil üreticisi ayrıca merakla beklenen Purosangue SUV’nin Eylül ayında saf bir ICE aracı olarak geleceğini de doğruladı.

2025’te gelecek olan elektrikli araç için Ferrari, mevcut içten yanmalı motorlarıyla “güçlü ortak noktalara” sahip olmayı hedefliyor. CEO Benedetto Vigna, “İlk elektrikli Ferrari, yarış mirasımıza dayanacak ve tüm özgünlüğünü ve tutarlılığını korurken daha geniş bir teknik rezervuardan yararlanacak” açıklamasını yaptı.

Galaxy Z Fold 4, Geekbench performans testinde görüldü