Ethereum tekrardan 4 bin doları zorladı

eth

Kripto para piyasasındaki en büyük coinlerden biri olan Ethereum, uzun bir aradan sonra tekrardan 4 bin dolar sınırına dayandı.

Ethereum tekrardan 4 bin doları zorladı. En büyük altcoin Ethereum mevcut zirvesini geçtiğimi Mayıs ayında görmüştü. ETH, Mayıs ayı içerisinde 4 dolar barajını aşarak rekor kırmıştı. Sonrasında ise yaşanan büyük düşüşle birlikte ETH seviyesi de 1700 dolar bandına kadar gerilemişti.

Ağustos ayında yapılan ETH 2.0 güncellemesi ile birlikte Ethereum tekrardan yükselişe geçti. Önce 2000 dolar seviyesini aşan Ethereum ardından 3000 dolar seviyesini de geçmişti.

Geçtiğimiz gün Ethereum bir kez daha yükselişe geçti ve 4000 dolar bandına dayandı. Ethereum fiyatının hızlı bir şekilde yükselmesi gas ücretlerini de etkiledi.

Ethereum tekrardan 4 bin doları zorladı

Ethereum tekrardan 4 bin doları zorladı

Ethereum 4 bin dolar bandına çıkınca madencilerin gas ücretleri de hızlı bir şekilde arttı. Aslında geçen haftaya kar 40 gwei civarındaydı. Sadece 1 haftada gas ücretleri 10 kat arttı. Hali hazırda en büyük Ethereum madencilik havuzu olan Ethermine’da gas ücretleri 476 gwei seviyesine kadar yükseldi.

Zaten mevcut güncelleme yüzünden ETH madencilerinin gelirleri düşmüştü. Bir de üzerine gas ücretlerinin bu kadar artması pek iyi olmadı. Bir süre sonra gas ücretlerinin düşeceği, en azından daha makul seviyelere geleceği düşünülüyor. Elbette yine de bekleyip göreceğiz. Keza gas ücretlerinin bu kadar yüksek seviyelerde olması pek de iyi değil.

Toyota Yaris fiyatlarında büyük düşüş bu fiyatlar kaçmaz