Her hafta zorunlu PCR testi yapılacak: Aşı olmayanlar için zor günler

Koronavirüsten korunmak

Her hafta zorunlu PCR testi yapılacağı ile ilgili karar bakanlık tarafından yayınlandı. Aşı konusunda devlet kurumları oldukça kararlı. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Her hafta zorunlu PCR testi yapılacağı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklandı. Elbette bu, vatandaşların hepsine yapılmayacak. Herhangi bir yerde çalışanlar 6 Eylül ile birlikte PCR testlerini haftalık olarak göstermek zorunda kalacak. Elbette aşı olanlar buna dahil edilmeyecek.

81 ile gönderilen bilgilendirme metninde aşı olmayan çalışanların zorunlu olarak test yaptırması gerektiği ifade edildi. Böylece aşıya yönelik teşvik sağlanmak isteniyor. Aslına bakacak olursak böyle bir karar çalışanlar üzerinde ciddi bir etki oluşturabilir.

Her hafta zorunlu PCR testi teşvik oluşturacak

Yayınlanan bu karardan sonra işlemlerin nasıl yapılacağı merak konusu oldu. Haftalık olarak işverenler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na konu ile ilgili bilgilendirme yapacak. Böylece çalışan kişilerin sağlığından emin olunmak isteniyor.

Her hafta zorunlu PCR

6 Eylül tarihinden itibaren geçerli olacak bu test zorunluluğu kayıt altına alınıyor. Ancak kayıt altına alma durumu işveren insiyatifine bırakıldı. Türkiye’de vaka sayıları her geçen gün artış gösterirken bu tür kararlar daha fazla alınabilir. Böylece aşıya teşvik hızlanacak.

Koronavirüs aşısı yaptırmayanlara yeni kısıtlamalar gelebilir: Zorla aşı yaptırma dönemi

Her hafta zorunlu PCR kararı geldi. İşverenlerden bazıları elbette haftalık olarak test istemeyebilir. Ancak sadece bir çalışanın bile diğerlerinin tamamına Covid-19 bulaştırma riski var. Bu nedenle hem işverenler hem de bakanlık titiz davranacaktır. Peki sizce aşıya yönelik bu tür teşvikler doğru mu? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.