Ethereum sayesinde milyarder oldu: Başarı hikayesi dediğin böyle olur

Ethereum

Ethereum sayesinde milyarder olan bir geliştirici son günlerin dikkat çekici isimlerinden birisi oldu. O Ethereum kripto parasını geliştiren kişi olarak biliniyor. Hadi gelin konuyla ilgili tüm detaylara birlikte göz atalım.

Kripto para alanında Bitcoin hiç şüphesiz sarsılmaz bir yere sahip. Onun ilk dijital varlık olması ve son derece güvenli bir yapıya sahip olması dikkat çekici olmasını sağlıyor. CoinMarketCap verilerine göre bu kripto para birimi ikinci en büyük dijital varlık olarak biliniyor. Ethereum şu anda 3365 dolar seviyesinde.

Bu kripto para birimini başlatan kişi olarak bilinen Vitalik Buter toplamda yaklaşık olarak 1 milyar 122 milyon 294 bin dolar servete sahip. Onun bu mal varlığının tamamı kurduğu kripto para biriminden geliyor. İlk etapta bakıldığında biraz ilginç olduğunu söyleyebiliriz.

Ethereum sayesinde milyarder olan bu adam henüz çok genç

1994 yılının Ocak ayında Rusya’da Doğan Vitalik Buterin 18 yaşındayken Ethereum kripto parasının kurucuları içerisinde yer alan Mihai Alisie ile birlikte Bitcoin Magazine platformunu kurdu. Burada blokzincir ve kripto paralar ile ilgili yazılar paylaştı.

Ethereum sayesinde milyarder

2014 yılına geldiğimizde ise Thiel Bursu ile birlikte ödüllendirildi ve projeyi başlattı. Bu projenin ismi şimdilerde Ethereum olarak bilinen kripto para birimiydi. Bu kripto para Bitcoin’in hemen ardından en popüler 2. dijital varlık olarak kendisine yer buldu. Şimdilerde en büyük amaçlarından birisi Bitcoin dijital parasını geçebilmek. Üstelik bunu yapmak isteyen genç adam henüz 27 yaşında.

Ethereum kurucusunun hedefi çok büyük

Bitcoin şu anda yaklaşık olarak 1 trilyon dolarlık pazar hacmine sahip. Bu gerçekten de son derece yüksek bir rakam olarak biliniyor. Fakat hemen ikinci sırada bulunan Ethereum ise listelerde 389 milyar dolar ile 2. pazar hacmine sahip. Sadece bu bile onu son derece önemli bir konuma yerleştiriyor.

Ethereum madenciliği zor günler yaşıyor

Bu devasa kripto para biriminin en büyük amacı hiç şüphesiz Bitcoin dijital varlığını geçebilmek. İlk etapta bu çok zor olsa bile yine de ciddi bir kurumsal destek görebiliyorlar. Peki siz bu başarı hikayesi hakkında ne düşünüyorsunuz?