Epic Games Apple sürtüşmesi Avrupa Birliği’ne taşındı!

Epic Games Apple sürtüşmesi Avrupa Birliği'ne taşındı!

Devam etmekte olan Epic Games Apple sürtüşmesi, Epic’in Cupertino’ya karşı Avrupa Komisyonu’na bir antitröst şikayetinde bulunması nedeniyle bir kez daha uluslararası hale geliyor.

Daha önce, Fortnite yayıncısı ABD, Avustralya ve Birleşik Krallık’ta Apple’dan tazminat talep eden davalar açmıştı. Ancak yeni şikayet tüketiciler ve geliştiriciler için adil erişim ve rekabete odaklanıyor. Epic Games CEO’su son davayla ilgili “Tüketiciler, kendi seçtikleri kaynaklardan uygulama yükleme hakkına sahipken geliştiriciler ise adil bir pazarda rekabet etme hakkına sahiptir. Boşta durmayacağız ve Apple’ın platform hakimiyetini, oyun alanı üzerinde kullanmasına izin vermeyeceğiz”. şeklinde konuştu.

Epic Games Apple sürtüşmesi Avrupa Birliği'ne taşındı!

Epic tarafından yayınlanan resmi basın bülteninde Epic, Apple’ın “uygulama içi dağıtım ve ödeme süreçlerini tamamen ortadan kaldırdığını” açıkça bildirdi. Ayrıca şirket, “iOS ekosistemi üzerindeki kontrolünü, kendi hakimiyet konumlarını kötüye kullanan rakipleri bloke ederken kendisine fayda sağlamak için kullandığını” iddia ediyor. Bu da AB adil rekabet yasalarının açık ihlali demek. Epic ile Apple arasındaki sürtüşme, geçen Ağustos ayında Epic’in, kullanıcıların Epic’in kendi ödeme sistemini kullanarak Fortnite’ın V-Bucks oyun içi para birimini satın alırken Apple’ın uygulama içi satın alma sistemini atlamasına olanak tanıyan bir sunucu tarafı güncellemesi yayınlamasıyla başladı. Ardından sürtüşme Fortnite’ın App Store’dan yasaklanmasıyla sonuçlandı. İki büyük isim arasındaki sürtüşme nerede sonuçlanacak izleyip göreceğiz.

Valheim rekor kırdı! Oyun 2 haftada 400 bine yakın oyuncu kazandığını bildirdi!