Apple Android hakkında Epic Games üzerinden mesaj verdi: Vaziyet alın buralar karışacak

Epic Games Apple sürtüşmesi Avrupa Birliği'ne taşındı!

ABD merkezli teknoloji devi Apple Android hakkında Epic Games üzerinden bazı mesajlar verdi. Açıkçası kavgada söylenmeyecek laflar Apple avukatları tarafından dile getirildi. İşte merak edilen tüm detaylar.

Apple Android hakkında Epic Games üzerinden bazı göndermelerde bulundu. Dünya devi markalar genellikle kendisine ait bir alan oluştururlar. Yaratıkları bu alanın çok özel veya herkese açık olması tamamen kendi insiyatiflerine bağlı. Mesela Android çok daha açık bir platform olmayı tercih etti.

Apple ve onun tarafından geliştirilen tüm platformlar adeta kapalı kutu gibi görülüyor. Bunun en büyük nedeni ise şirketin en güvenilir marka olarak kendisini pazarlamasından kaynaklanıyor. Ancak son dönemlerde yaşanan bazı tartışmalar işleri çok daha farklı boyutlara getirdi. Tartışmanın ana merkezinde ise Epic Games var.

Apple Android platformunu çöp olarak mı görüyor?

Apple ve Epic Games arasında başlayan mahkeme süreci tarafların karşılıklı açıklamaları ile devam ediyor. Epic Games duruşma esnasında Apple şirketinin yüzde 30 komisyon istediğini ve bu durumun kendilerini mağdur ettiğini ifade etti.

Apple Android hakkında

Oyun devi tarafından böyle bir açıklama yapılması Apple avukatlarını adeta çıldırdı. Apple’ın şirket avukatı olan Karen Dunn tarafından yapılan açıklamada kendilerinden Android olmalarını istediklerini ifade etti. Ancak ne Apple ne de Apple’ın müşterileri Android olmak istemiyor.

Apple, 2023’te katlanabilir akıllı telefonunu tanıtacak

Duruşmalarda Epic Games, App Store üzerinden yüklendi. Onlara göre hiçbir şirkete esneklik tanınmıyor. Bu durum tekelleşmeye doğru ilerliyor. İlerleyen dönemlerde Apple CEO’su Tim cook mahkemeye gidecek. Konuyla ilgili sorulara cevap verecek Epic Games CEO’su ise mahkeme heyetine ifade verdi. Herkes merakla bu işin sonunun nereye varacağını izliyor.