Epic Games Store’un Mobil Versiyonu Açıldı

Epic Games Store mobil

Fortnite, iOS ve Android’e resmen geri döndü. Epic Games Store’un mobil versiyonu, dün App Store ve Google Play Store’a eklendi

Fortnite’ın arkasındaki şirket olan Epic Games, yaklaşık dört yıl önce Apple’ı karşısına alarak büyük bir davaya girişti. Apple’ın Fortnite’ın oyun içi satışlarından kayda değer bir pay almasına karşı çıkan şirket, bu uğurda Fortnite’ın App Store’dan kaldırılmasına razı oldu. Nitekim yaklaşık dört yıl önce Fortnite hem App Store’dan hem de Google Play Store’dan kaldırıldı. O günden beri hukuki mücadelesini sürdüren Epic, sonunda kazanan taraf oldu. Mahkeme Apple’ı haksız bulunca, Fortnite’ın iOS’a dönüşünün yolu açılmış oldu.

Yıllarca süren bu davayı kazanmasıyla birlikte mobil tarafında önü açılan şirket, Epic Games Store’un mobil versiyonunu dün hem iOS’ta hem de Android’de kullanıma açtı. Böylece Fortnite hem iOS’a hem de Android’e geri dönmüş oldu.

Epic Games Store büyük indirim

Fortnite iOS ve Android’e döndü dönmesine ama özellikle iOS tarafında hala belli başlı kısıtlamalar var. Bu yüzden Epic Games Store’un Android versiyonu tüm dünyada kullanıma sunulurken, iOS versiyonu sadece Avrupa Birliği ülkelerinde kullanıma sunuldu.

Epic’in mobil oyun mağazasında sadece Fortnite değil Rocket League Sideswipe ve Fall Guys gibi farklı mobil oyunlar da bulunuyor. Üstelik Epic yakında bu oyunların sayısını daha da arttırmayı planlıyor.

Epic, mobil oyun mağazasını önümüzdeki günlerde alternatif işletim sistemlerine de getirecek. AltStore PAL ve One Store gibi alternatif uygulama mağazaları, çok yakında bu uygulamaya kavuşacak.

Epic Games, 500 TL’lik Oyunu Ücretsiz Veriyor