Epic Games’ten şaşırtan App Store hamlesi!

Epic Games

Fortnite’ın geliştiricisi Epic Games, bugün App Store’da beklenmedik bir temizlik yaptı. iPhone’un Benchmark oyunları arasında yer alan Infinity Blade serisinin tamamı App Store’dan kaldırıldı.

iPhone 5 tanıtımında benchmark oyunu olarak gösterilen Infinity Blade, zaman içerisinde bir seri haline gelmişti. Infinity Blade 3 ile seriyi sonlandıran firma, sunduğu görsel şölen ile mobil platformda oyunculuğun nerelere gelebileceğinin sinyallerini vermişti.

Benchmark oyunu olarak tabir edebileceğimiz Infinity Blade serisi için bugün şaşırtan bir karar alındı.

Fortnite’ın da geliştiricisi olan Epic Games, bugün App Store’daki Infinity Blade, Infinity Blade 2 ve Infinity Blade 3 oyunlarının tamamını kaldırdı. Firma bu kararı neden aldığını da çok mantıklı bir şekilde açıkladı.

Epic Games Infinity Blade’i neden kaldırdı?

Epic; “Firma olarak Spyjinx ve Fortnite oyunlarına odaklanıyoruz. Bu yüzden Infinity Blade serisine destek veremeyeceğiz. Standartlarımızı düşürmemek adına Infinity Blade serisini App Store’dan kaldırıyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

Fortnite 7.00 güncellemesi yayınlandı!

Firmanın bu kararının çok mantıklı olduğunu söyleyebiliriz. Artık oynanmayan bir seri olan Infinity Blade’e destek verip ekstra yük almaktansa oyunu sonlandırmak en mantıklı seçim. Bakalım Epic’ten yakında sadece mobile özel AAA yapım oyun görebilecek miyiz?

Epic Games