Epic Games Store para kazandırmıyor

Epic Games Store

Epic Games Store her hafta verdiği ücretsiz oyunlar sayesinde çok sayıda kullanıcı çekse de hala Epic Games’e para kazandıramıyor.

Oyun dünyasında önemli bir yer tutan Unreal Engine oyun motorunun yanı sıra Fortnite ve Gears of War gibi popüler oyunların da arkasındaki şirket olan Epic Games, 2018 yılında Epic Games Store’u kurarak Steam’e de rakip oldu. Steam gibi PC oyunculuğunu domine eden bir devle rekabete girmek ancak Epic Games gibi bir şirketin cesaret edebileceği bir şeydi. Nitekim şirket sağlam bir kullanıcı kitlesi de toplamayı başardı. Şirketin her hafta ücretsiz olarak verdiği oyunlar da bunda oldukça etkili oldu. Ancak bu hafta ortaya çıkan bilgiler, Epic Games’in oyun mağazasının kullanıcı sayısının yanıltıcı olabileceğini gösteriyor.

Devam eden bir dava kapsamında mahkemede ifade eden veren bir Epic Games yöneticisi, Epic Games Store’un hala para kazanamadığını itiraf etti. Epic Games yöneticisi Steve Allison’ın Google ile karşı karşıya geldikleri davada yaptığı bu bu açıklama, kullanıcı sayısının her zaman kârlılık anlamına gelmediğini bir kez daha hatırlatmış oldu. Kullanıcılar her ne kadar ücretsiz oyunlara sahip olmak için Epic Games’in oyun mağazasına abone oluyor olsa da daha sonra bu oyun mağazasında çok da zaman geçirmiyor. Daha önemlisi PC oyunlarında satın alımlarını buradan yapmıyorlar.

Apple çalışanı Epic Games hakkında itirafta bulundu

Oyuncuların Epic Games yerine Steam’i tercih etmelerinin pek çok sebebi var. Ancak kullanıcı yorumlarına bakılırsa bunun en önemli sebeplerinden biri iki platformun uygulamaları arasındaki ciddi fark. PC’deki Steam uygulamasını açıp bir oyuna girmek 10-15 saniye sürerken, Epic Games Store’da bu süre bir dakikayı bulabiliyor. Bu uzun yükleme süresi oyuncuları rahatsız ettiği için bu da Steam’e yönelmelerine sebep oluyor. Elbette Steam’in zengin oyun kütüphanesi gibi daha pek çok faktör var ama Epic’in böylesine basit bir konuda bile rakibinin çok gerisinde kalması, iki oyun mağazası arasındaki farkı gözler önüne sermesi açısından önemli.

iQOO 12 serisi resmen tanıtıldı