Epic Games, ‘Fortnite’ davasını çözmek için 520 milyon dolar ödeyecek

Epic Games, 'Fortnite' davasını çözmek için 520 milyon dolar ödeyecek

Federal Ticaret Komisyonu, Fortnite üreticisi Epic Games için Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasası’nı (COPPA) ihlal etmesi sebebiyle ceza talebinde bulundu. İşte detaylar.

Şirket “milyonlarca oyuncuyu kasıtsız satın almalar yapmaya yönlendirdiği” iddialarını çözmek için 520 milyon dolar ödeyeceğini söyledi. Epic Games önerilen bir federal mahkeme kararının parçası olarak COPPA kuralını ihlal ettiği iddiasıyla 275 milyon dolar ödeyecek. Ajans, bunun bir kural ihlali nedeniyle bugüne kadar aldığı en büyük ceza olduğunu söylüyor. Epic ayrıca, faturalandırma uygulamaları üzerinden müşterilere 245 milyon dolar iade edecek. FTC, bunun oyunla ilgili bir davadaki en büyük geri ödeme ve bugüne kadarki en büyük idari emri olduğunu iddia ediyor. 30 günlük bir kamuoyu görüşü süresinden sonra onay emrini kesinleştirme konusunda karar çıkacak. Şirket bu ceza ile sarsılacak diyebiliriz.

Epic Games, 'Fortnite' davasını çözmek için 520 milyon dolar ödeyecek

FTC başkanı Lina M. Khan yaptığı açıklamada, “Şikayetlerimizin belirttiği gibi, Epic Games gençler ve çocuklar da dahil olmak üzere Fortnite kullanıcılarını kandıran gizliliği ihlal eden varsayılan ayarlar ve aldatıcı arayüzler kullandı. Özellikle çocukları çevrimiçi mahremiyet ihlallerinden ve karanlık kalıplardan korumak Komisyon için en önemli önceliktir ve bu yaptırım eylemleri gereklidir” ifadelerini kullandı. Fortnite, Epic için muazzam bir başarı oldu. Oyun, 2018 ile 2019 arasında 9 milyar dolar kar ve 2020’de 5,1 milyar dolar brüt gelir elde etti. Ancak şimdi bir bedel ödenecek gibi.

FIFA oyunu, Dünya Kupası’nı kimin kazanacağını yine doğru bildi