Google, cinsiyet ayrımcılığı yüzünden 1 milyon dolar ceza ödeyecek

Google Bard Advanced Yolda, Ancak Ücretsiz Olmayacak

Google son dönemlerde çok fazla ceza almamaya başlamıştı ancak şirket şimdi cinsiyet ayrımcılığı sebebi ile bir çalışana 1 milyon dolar ceza ödeyecek. İşte tüm detaylar.

Arama motoru devi Google cinsiyet ayrımcılığı sebebi ile ciddi bir ceza ile karşı karşıya kalacak. Şirket, cinsiyet ayrımcılığı nedeniyle dava açan kadın yöneticiye 1 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. Şirketin Cloud mühendislik direktörü Ülkü Rowe, cinsiyeti nedeniyle kendisine daha az maaş aldığını iddia etti. Bununla kalmayıp şirket sürekli kadının terfilerini de reddediyormuş. Google, şirketin kendisine cinsiyeti nedeniyle ayrımcılık yaptığını iddia eden ve daha sonra bu konuda konuştuğunda misilleme yapan bir yöneticiye 1 milyon dolardan fazla para ödemek zorunda kalacak.

Google Cloud mühendislik direktörü Ülkü Rowe, şirketi kendisini daha az deneyime sahip ve aynı anda benzer roller için işe alınan erkeklerden daha düşük bir seviyede, daha düşük maaşlı bir pozisyonda işe almakla suçladı. Ayrıca daha az vasıflı bir erkek meslektaşın lehine terfi için göz ardı edildiğini de iddia etti.

Google, cinsiyet ayrımcılığı yüzünden 1 milyon dolar ceza ödeyecek

Cuma günü bir New York jürisi, şirketin cinsiyete dayalı ayrımcılık yaptığına karar verdi ve şimdi Rowe’a cezai tazminatlar ve bunun neden olduğu acı ve ıstırap için toplamda 1,15 milyon dolar borçlu olduklarını duyurdu. Rowe, 2017 yılında Google’da çalışmaya başladığında 23 yıllık deneyime sahipti ve dava, kendisini erkeklere teklif edilenden çok daha az maaş verecek bir seviyeye yerleştirme konusunda küçümsendiğini iddia ediyor. Yaklaşık 20.000 Google çalışanının, şirketin cinsel suiistimal ve ayrımcılıkla mücadelesinde değişiklik talep etmek için grev düzenlemesinin üzerinden neredeyse beş yıl geçti.

Acer Aspire C27 : Performansı ve kompakt yapısıyla dikkat çekiyor