Snap veri ihlali nedeniyle ceza ödeyecek

Snapchat suçlama altında!

Başka bir sosyal medya şirketi daha Illinois’in Biyometrik Bilgi Gizliliği Yasası nedeniyle ödeme yapıyor.

Snap veri ihlali nedeniyle ceza ödeyecek. Snap Inc. (Snapchat’in ana şirketi), yüz tanıma teknolojisi kullanımıyla ilgili bir Illinois toplu davasında 35 milyon dolarlık bir ceza ödemek zorunda bırakıldı. Dava, Snapchat’in lenslerini ve filtrelerini kullanan kullanıcıların biyometrik verilerini rızaları olmadan toplayıp saklayarak BIPA yasasını ihlal ettiğini iddia ediyor.

Snapchat+ heyecan verici özelliğini duyurdu

Snap Inc., şirketlerin kullanıcılardan biyometrik veri toplamadan önce izin istemesini gerektiren BIPA kapsamında cezalandırılan en son şirket. Yasa, özel vatandaşların yasayı ihlal etmiş olabilecek şirketleri dava etmelerine izin vermesi bakımından benzersiz. Bu yılın başlarında Facebook, eski fotoğraf etiketleme sistemi üzerinden 650 dolarlık bir anlaşmaya vardı ve Google, Google Fotoğraflar’da yüz tanımayı kullanan bir özellik üzerinde 100 milyon dolarlık bir anlaşmaya vardı.

Snapchat, hikayeler ile ilgili özelliğini duyurdu

Snap veri ihlali nedeniyle ceza ödeyecek

Chicago Tribune’e göre, hak kazanan Illinois sakinleri 58 ila 117 dolar arasında ödeme almaya hak kazanabilir. Anlaşma, Kasım ayında gerçekleşecek olan bir bölge mahkemesinden hala onay bekliyor. Illinois sakinlerinin bu yıl 5 Kasım’a kadar hak talebinde bulunmaları gerekiyor.

Snapchat Hikayeler için yeni özelliğini duyurdu

Snap Inc., anlaşmayı kabul etmesine rağmen herhangi bir yanlış yaptığını kabul etmedi. Bir şirket sözcüsü, Tribune’e yaptığı açıklamada, Snapchat’in bu yılın başlarında Illinois sakinlerine uygulama içi izin bildirimi yayınladığını yazdı.

Ayrıca, uygulaması aracılığıyla toplanan biyometrik verilerin belirli kişileri tanımlamak için kullanılabileceğini de reddetti. Snap, “Lensler, belirli bir kişiyi tanımlamak veya yüz tanımlaması yapmak için kullanılabilecek biyometrik verileri toplamaz” dedi. “Örneğin, Lensler bir gözü veya burnu bir yüzün parçası olarak tanımlamak için kullanılabilir, ancak bir gözü veya burnu belirli bir kişiye ait olarak tanımlayamaz.”

Mark Zuckerberg dalga geçilen avatarını değiştirdi