Epic Games’in 245 milyon dolarlık cezası kesinleşti

Epic Games Store

Çocukların mahremiyetini koruyan kuralların Fortnite tarafından ihlal edildiği gerekçesiyle Epic Games’e kesilen 245 milyon dolarlık ceza kesinleşti.

Bir yandan oyun mağazası Epic Games Store ile bir yandan da popüler oyunu Fortnite ile büyük başarı yakalayan, aynı zamanda Unreal Engine oyun motorunun arkasındaki stüdyo olan Epic Games, son yıllarda oyun dünyasının en önemli şirketlerinden biri haline geldi. Ancak şirket büyüdükçe üzerindeki gözlerin sayısı da arttı. Şirketin faaliyetlerinin daha yakında incelenmesi, bazı cezaları da beraberinde getirdi.

Hatırlarsanız  Amerikan Ticaret Kurulu FTC, aralık ayında Epic’e yarım milyar dolarlık bir ceza keserek, bir oyun şirketine bugüne kadar kesilen en büyük cezalardan birini vermişti. O dönemde şirkete kesilen ceza 520 milyon dolar olarak açıklanmıştı. İşte bu 520 milyon dolarlık cezanın 245 milyon dolarlık kısmı dün kesinleşti. Yani şirketin, mağdur ettiği kişilere 245 milyon dolar tazminat ödemesi gerekecek.

Fortnite oyuncuları Ukrayna yardım çabaları için 144 milyon dolar topladı

FTC’nin böylesine büyük bir ceza kesmesine, Epic’in çocukların mahremiyetini koruyan kuralları ihlal etmesi sebep oldu. FTC tarafından yayınlanan rapora göre Epic Games, çocukların mahremiyeti koruma konusunda başarısız oldu. Şirketin, popüler oyunu Fortnite’ı oynayan çocukların ve ergenlerin internette tanımadıkları kişilerle etkileşime geçmesine mani olmakta başarısız olduğu söyleniyor. Fortnite’taki sesli sohbet özelliği, herhangi bir yaş sınırlaması olmadan otomatik olarak aktif olarak geliyor. Bu da Fortnite oynayan çocukların tanımadıkları yetişkinlerle aynı sesli sohbette yer almalarına sebep oluyor. Epic, FTC soruşturması başladıktan sonra bu hatayı gidermiş olsa da daha önce yaptığı ihlal bu tarihi cezayı beraberinde getirdi.

Volkswagen’den elektrikli otomobillere dev yatırım