En Popüler iPad Modeli iPad Pro

apple

Son çeyrekte en çok satan iPad modelleri belli oldu. İlk sırayı iPad Pro alırken, bazı iPad modellerinin gözden düşmüş olması dikkat çekti.

Daha düşük maliyetli telefonlar, tabletler daha geniş bir kullanıcı kitlesine hitap ettiği için genelde daha düşük fiyatlı modellerin daha çok sayıda sattığına şahit oluyoruz. Ancak söz konusu Apple ürünleri olunca bu durum değişiyor. Özellikle son yıllarda iPhone serilerinde Pro modelleri ön plana çıkıyor. Üstelik bu durum iPhonelara özgü bir şey de değiş. Paylaşılan son veriler, en çok satan iPad modelinin de iPad Pro olduğunu gösteriyor.

Nisan-haziran ayı arasındaki periyotta gerçekleşen tablet satışlarını mercek altına alan CIRP, son çeyreğe odaklanan raporunu yayınladı. Paylaşılan bu yeni rapora göre son çeyrekteki iPad satışlarının yüzde 43’ünü iPad Pro satışları oluşturdu.

ipad pro

İkinci sırada yüzde 35 payla standart iPad modeli yer aldı. iPad Air ise yüzde 12’lik payıyla üçüncü sırada kaldı. Son sırayı alan model ise iPad satışlarının sadece yüzde 10’unu oluşturan iPad mini oldu.

iPad Pro’nun iPad satışları içindeki payının bir önceki yıla oranla yüzde 5 artış göstermesi dikkat çekti. Öte yandan dikkat çeken bir diğer detay da iPad Air ve iPad mini satışlarındaki düşüş oldu. Elbette yeni Pro modellerinin bu çeyrekte çıkmasının bunda etkisi büyük. Ama aynı dönemde çıkan yeni iPad Air’i satışlarda benzer bir etki yaratmadığını da unutmamak gerekiyor.

Xiaomi 15 Ultra Kamerasıyla İddialı Geliyor