Yeni iPad Pro kablosuz şarj özelliği ile gelecek

yeni iPad Pro

Apple’ın yeni iPad Pro modelinde kablosuz şarj özelliği ile farklı bir teknoloji deneyeceği iddia edildi. Peki gerçekten iPad’te böyle birşeye gerek var mı? İşte detaylar.

Tablet sektörünün açık ara lider ismi konumunda yer alan Apple yeni iPad modelleri üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Hali hazırda Apple’ın iPad modellerini iki farklı kategoride kullanıcılara sunduğunu söyleyebiliriz.

Bunlardan birisi daha çok tablet tarzı kullanım imkanı sunan normal iPad modelleri. Diğeri ise Pro segmentinde yer alan ve daha çok dizüstü bilgisayar yerine alternatif olarak üretilen iPad Pro modelleri.

Hali hazırda satışta olan iPad Pro modellerinin güç ve performans açısından basit bir laptoptan daha başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Yeni iPad Pro kablosuz şarj özelliği ile gelecek

Peki önümüzdeki yıl satışa sunulacak olan yeni nesil iPad Pro modelinde ne gibi yenilikler olacak? Malum FaceID, köşeli tasarım hattı, LIDAR kamera derken mevcut iPad Pro modelleri eksiksiz bir donanıma sahip oldu.

Fakat hala basit bir eksileri daha var. O da kablosuz şarj. Evet hala iPadPro modellerinde kablosuz şarj özelliği bulunmuyor. Fakat sızdırılan bilgilere göre önümüzdeki yıl satışa sunulacak olan iPad Pro modellerinde kablosuz şarj özelliğine de yer verilecek.

Elbette bu özelliğin bir tablet için ne kadar gerekli olduğu tartışılabilir. Öte yandan hala kablosuz şarj hızları istenilen seviyelere erişmediği için çok da tercih edilmiyor.

HarmonyOS için yeni geliştirmeler yolda